Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Kadras iš filmo „Mergina ir voras“
Grupė „Saulės kliošas“ ir Leonas Somovas / Organizatorių nuotr.

Vasario 11 d.

Filmo „Mergina ir voras“ premjera – 18.30 val. kino teatre „Pasaka“ bus rodoma Berlyno kino festivalyje „Fipresci“ prizu apdovanotas filmas – sinefiliškas desertas, skirtas pasiilgusiems kokybiško nepriklausomo kino. Liza išsikrausto iš buto, kuriame gyveno su savo kambarioke Mara.

Vasario 12, 13 d.

Kayhano Kalhoro ir Kiya Tabassiano koncertai – 12 d., 19.00 val. – Kauno valstybinėje filharmonijoje ir 13 d., 19.00 val. Keistuolių teatre Vilniuje. Du laisvieji mąstytojai ir muzikos tyrinėtojai pasirodys grodami setarais – ikiislamo laikus menančiomis keturių stygų liutniomis, dažnai siejamomis su sufizmu. Vien prieš pirmąjį bendrą jų pasirodymą klausytojai jiems plojo atsistoję, žinodami, kad tai bus neeilinis įvykis – dviejų meistrų susitikimas, atskleidžiantis ištisą persų muzikos visatą.

Vasario 12 d.

13-os Kauno bienalės ekskursija „Kartą ateityje“ – 13.30 val. Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejuje, Kaune. 13-oji Kauno bienalė, pasirinkdama neįprastą eksponavimo būdą, kūrinius integruoja sovietmečio modernizmo pastatuose – vietiniams žinomų muziejų ekspozicijose. Šiuolaikinio meno kūrinius, įsiliejusius tarp gyvūnų iškamšų ir velnių skulptūrų, bus neįmanoma praleisti pro akis ekskursijoje su gidu(-e). Pasakojimai leis pasinerti į mistišką pasaulį bei priartėti prie fiktyvaus, mokslinės fantastikos ateities scenarijaus.

Vasario 13 d.

Koncertas „Meilės lyrika“ – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir maestro Gintaras Rinkevičius 17.00 val. Birštono kultūros centre pristato gražiausių visų laikų klasikinių meilės kūrinių programą: Gustavo Mahlerio „Adagietto“, Sergejaus Rachmaninovo koncerto fortepijonui Nr. 2 antrąją dalį, W.A.Mozarto Paminos ariją iš operos „Užburtoji fleita“. Šį vakarą atliks ypatingi svečiai – pianistas Petras Geniušas ir sopranas Lina Dambrauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas