Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Eun-Me Ahn
Eun-Me Ahn / Sukmu Yun nuotr.

Balandžio 11 d.

Baltarusijos grupė „Lyapis Trubetskoy“ koncertas – po aštuonerių metų pertraukos savo veiklą atnaujinusi roko grupė rengia paramos koncertą Ukrainos žmonėms. Koncertas vyks Compensa koncertų salėje nuo 20 val.

Balandžio 12 d.

Filmo „Maža išpažintis“ peržiūra – 18 val. Mažvydo bibliotekoje Kino klasikos seansų programoje galima bus išvysti legendinę kino juostą, kurioje nusifilmavo Vytautas Kernagis.

Spektaklis „Šiaurės Korėjos šokis“ – 19.00 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyks Pietų Korėjos choreagrafės Eun-Me Ahn šokis. Po spektaklio – susikimas su kūrėja.

Balandžio 12–14 d

Renginys-ekskursija „Muziejai gelbsti muziejus“ – Lietuvos nacionalinis dailės muziejus kviečia į išskirtinį renginį – ekskursiją po „nematomus“ Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus rinkinių užkulisius bei parodas. Surinktos lėšos bus skiriamos Ukrainos nacionaliniam dailės muziejui. Būtina išankstinė registracija.

Balandžio 13–14 d.

Filmų programa „Kelios linijos“ – 19.30 val. „Planetoje“ žiūrovai kviečiami į medijų edukacijos ir tyrimų centro „Meno avilys“ kuratorės Gerdos Paliušytės parengtą filmų peržiūrų programą. Seansai nemokami.

Balandžio 13 d.

Knygos „Misionierius“ pristatymas - Vilniaus Paveikslų galerijoje nuo 17.30 val. vyks Aurelijos Savickienės knygos apie kunigą Antaną Saulaitį sutiktuvės. Knygoje pasakojama dvasininko istorija ne tik apie jo misijas Brazilijoje, bet ir apie visą gyvenimą teiktas dovanas kiekvienam, nepaisant rasės, lyties, tautybės ir tikėjimo.

Paskaita „Magiškiausias kambarys, arba Dvaro vaistinėlė“ – dr.Marius Daraškevičius nuo 17.30 val. kviečia į intriguojančią kelionę po dvaro vaistinėlių pasaulį. Paskaita vyks Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje.

Parodos „Hermit Crab“ atidarymas – 18.00 val. galerijoje „Atletika“ savo parodą pristatys Algirdas Jakas ir Eglė Ruibytė. Tam, kad išliktų, trapaus egzoskeleto gyvūnas privalo rasti prieglobstį kitų organizmų gaubtuose ar kituose objektuose. Atsiskyrėlis slenka ieškoti slėptuvės. Konkurencingoje užuovėjos paieškoje jam gali tekti įsikurti senose geldelėse ar vandenyno dugne nuskendusiose šiukšlėse, idant apsaugotų savo gležną kūną.

Jurgos Šarapovos paroda „Bombyx mori“ – 18 val. Dailininkų sąjungos galerijoje bus atidaryta menininkės tekstilės darbų paroda.

Ukrainiečių atlikėjų paramos koncertas – fortepijonų salone „Organum“ nuo 19 val. koncertuos karo pabėgėlės, pianistės Milana Kurhan ir Yana Serbina. Prieš karą studijavusios Charkivo nacionaliniame menų universitete, dabar jos VDU Muzikos akademijos studentės. Visos koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos pačioms muzikantėms.

Balandžio 14 d.

Susitikimas su Artemijumi Troickiu – 19:00 val. „Paviljone“ (Pylimo g. 21B) atsakys į visus, netgi pačius nepatogiausius klausimus, antiputinistas-disidentas, politologas, analitikas ir muzikos kritikas iš Rusijos.

Irenos Milkevičiūtės gimtadienio konceras – 19.00 val. Valdovų rūmuose garsi lietuvių solistė kartu su kitais dainininkais atliks G.Verdi, P.Mascagni, P.Čaikovskio ir kitų operų arijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas