Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
ArtVilnius'23
ArtVilnius'23 / Andrej Vasilenko nuotr.

Spalio 3–5 d.

Spektaklio „Svetimas“ premjera – Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Spektaklį pagal Nobelio literatūros premijos laureato Albert’o Camus knygą stato slovėnų režisierius Jernejus Lorenci, laikomas ryškiausia šiuolaikinio slovėnų teatro figūra, taip pat vienu individualiausių, įžvalgiausių, novatoriškiausių teatro kūrėjų Europoje.

Spalio 4–6 d.

Philipo Glasso operos „Kelionė“ premjera – Klaipėdoje, Valstybiniame muzikiniame teatre. Tai alegorija apie ieškojimų dvasią, apie būvį be vietos, kuriame atsiduriame kaskart susidūrus skirtingoms kultūroms. Kas verčia žmones keliauti, ko jie ieško?

Miuziklo „Sugar. Džiaze tik merginos“ premjera – Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Šis miuziklas – tai šio kino filmo miuziklinis variantas. Jo, kaip ir kino filmo siužetas remiasi B.Wilderio ir I.A.L.Diamondo pjese „Kai kam patinka karštai“ (Some Like It Hot). Čia skamba geriausiomis šeštojo-septintojo dešimtmečių džiazo tradicijomis grįsta muzika, nostalgiškai perkelianti į retro koloritu spalvintą smagią prieškarinės Amerikos nusikaltėlių pasaulio satyrą.

Šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ – Vilniuje, „Litexpo“. Šiais metais į mugę atrinktos 67 šiuolaikinio meno galerijos ir 15 meno institucijų iš 14 pasaulio šalių. Dalyvauja kviestiniai menininkai iš Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Ukrainos, Lenkijos, Belgijos, JAV ir kitų šalių.

Spalio 4–13 d.

Šiuolaikinio kino festivalis „Lokys, liūtas ir šakelė“ – Kino teatruose. šiemet iš viso bus parodyta 16 pilno metražo filmų ir 1 trumpo. Pačių filmų geografija taip pat itin plati – nuo Azijos iki Lotynų Amerikos. Tačiau svarbiausia naujovė – keturios programos: „Tyros sielos“, „Didžiųjų spindesys“, „Tikra ir netikra“ bei „Tik suaugusiems“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas