Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

7 renginiai, kuriuos verta pamatyti „Kultūros naktyje“

Festivalis „Kultūros naktis“ grįžta ir birželio 7-ąją kviečia atrasti naujus Vilniaus kultūrinius horizontus. 15min pateikia 7 idėjas. Kur verta apsilankyti šįmet?
Kultūros naktis
Kultūros naktis / LATGA nuotr.

1

Sapnuojame naują sezoną: iš 84 į 85

Lietuvos nacionalinis dramos teatras kviečia visą naktį ir dieną praleisti teatre. Birželio 7 d., penktadienį, nuo 10 val. ryto prie teatro centrinio įėjimo įsikurs „Radio Vilnius“, ir visą dieną gyvai transliuos diskusijas apie karščiausius teatro įvykius. Vakare, po pokalbių, visi kviečiami „Kultūros naktį“ pasitikti su specialia muzikine programa, kurią pristato projekto partneris „Radio Vilnius“ ir „Vilniaus vandenys“. Joje laukia sparčiai kylančios atlikėjos dj nevykele gyvas pasirodymas ir IY Eureka muzikinė selekcija. Po to laukia naktis teatro fojė – žiūrovai kviečiami ateiti sapnuoti naują sezoną su ansamblių „Synaesthesis“ ir „Melos“ atliekamu kompozitoriaus Dominyko Digimo 8 valandų trukmės kūriniu „Ką sapnavai?“, o šeštadienio rytą prekyboje pasirodys jau naujo, 85 sezono bilietai.

Registracija čia.

Kada

10–05 val.

Kur

Lietuvos nacionalinis dramos teatras

Kiek

nemokamai

2

Absorptio: kūrinys dviem operos namams

„Absorptio: kūrinys dviem operos namams“ – tai šiuolaikinė opera ir operos kultūros komentaras. Žiūrovai čia tampa kūrinio dalimi ir patiria atpažįstamas, bet kartu svetimas socialines situacijas. Dalyviai kviečiami permąstyti, ką reiškia „eiti į operą“ ar jos klausytis, o nepasimesti kūrinyje padeda vedlys, naviguojantis nedideles žiūrovų grupes per kūrinio vyksmą.

Registracija čia.

Kada

22, 23.30, 1 val.

Kur

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, A. Vienuolio g. 1

Kiek

nemokamai

3

Skambantys Valdovų rūmai

Puiki muzika, ypatingi atlikėjai ir didinga aplinka – naktinėkime kartu! Kultūros naktis ir Valdovų rūmų muziejus dovanoja šešis nuostabius koncertus: Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje koncertuos M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ talentai, Valdovų rūmų Didžiajame kieme pasirodys Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras su projektu „Zappa – Lietuvos sūnus“, išskirtinę programą „Gražiausia filmų muzika“ surengs styginių kvartetas „Archi Quartett“ bei dainininkė Eglė Vakarinaitė; taip pat dalyvaus žinoma džiazo dainininkė Veronika CHI CHI, Eurovizijos konkurse daugelio palaikymo ir simpatijų sulaukusi grupė "Shower", o Kultūros naktį uždarys dainingoji Petunija, o jos palaikyti ant scenos užlips ir grupės draugas, kolega Konstantinas Lilas, kuris kartu atliks tikru hitu tapusiu „Netavovasara

Kada

18–24 val.

Kur

Valdovų rūmai

Kiek

nemokamai

4

Iš „Krasnuchos“ į centrą. Pasivaikščiojimas

Naujoje Vilniaus muziejaus parodoje pasakojame apie dar vieną „neįdomų“ Vilniaus rajoną, arba tiksliau, rajoną, kurio nėra – „Krasnuchą“. Šį kartą kviečiame ne į parodą, o į pasivaikščiojimą! Kviečiame renginio dalyvius pasivaikščioti po šią neretai stereotipais ir legendomis apipintą Vilniaus vietovę.

Pasivaikščiojimo metu sužinosite iš kur kilo pavadinimas Krasnucha, kodėl seniau ši vieta buvo vadinama Nowostrojka, taip pat kaip atrodė gyvenimas smarkiai pasikeitusioje Vilniaus vietoje ir ką galime šiandien pamatyti ir sužinoti keliaudami Savanorių prospektu ir jo apylinkėmis.

Kada

19–20.30 val.

Kur

Pasivaikščiojimo pradžia: Gerosios Vilties g. 10

Kiek

nemokamai

5

Šeimų erdvė – Magiškasis miškas

Šeimų erdvė – tai lyg nedidelis atskiras festivalis festivalyje. Erdvė Bernardinų sode kiekvienais metais pasakoja tam tikrą istoriją visuomenei ir džiugina miesto bei jo svečių šeimas. Sodo erdvė skirta džiuginti visai šeimai, o ypač patiems mažiausiems, kurie dar tik mokosi žengti pirmuosius žingsnius naujame gyvenimo etape bei pradeda pažinti pasaulį, kuriame gyvename. Šiais metais Bernardinų sode vienai vasaros nakčiai mokytis ir lavinti vaizduotę susirinksime jau keturioliktą kartą. Šįkart – tam, kad patirtume nuostabius nuotykius Magiškajame miške.

Kada

17–1 val.

Kur

Bernardinų Sodas

Kiek

nemokamai

6

Gyvųjų skulptūrų parkas

„Gyvų skulptūrų parkas“ yra unikalus meninis renginys, kuriame dalyviai ir techninis personalas dalyvaus be drabužių, o žiūrovai taip pat į renginį bus įleidžiami tik nuogi. Šio renginio aktualumas šiame amžiuje kyla iš noro išryškinti kūrybinę ekspresiją, suteikti naujų pojūčių ir sukurti autentišką meninę patirtį.

Registracija čia.

Kada

21–23 val.

Kur

Polocko g.15, 3 aukštas

Kiek

nemokamai

7

LATGA Autorių namai

„LATGA Autorių namai: Kultūros naktis 2024“ – net aštuonias valandas trunkantis tarpsritinis renginys, kurį birželio 7 d. organizuoja daugiau nei 6 000 autorių vienijanti Asociacija LATGA. Jo metu tiek žinomi, tiek pradedantys muzikos, teatro, literatūros, kino ir vizualiųjų menų autoriai ne tik atlieka / pristato anksčiau sukurtus kūrinius, bet ir realiu laiku kuria, improvizuoja, bendradarbiauja vieni su kitais, siekdami padovanoti žiūrovams netikėtą, įvairiausių vaizdų ir garsų kupiną reginį didžiulėje, kelių aukštų namą primenančioje scenoje.

Kada

18–2 val.

Kur

Vingrių skveras

Kiek

nemokamai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius