Perfrazuojant žinomą posakį galima teigti, kad geriau vieną kartą pabandyti pagaminti nei daug kartų perskaityti. Laidos „Skylė sienoj“ vedėja Aistė Paškevičiūtė, humoristas Vitalijus Cololo, aktorė Aušra Štukytė bandė pagaminti keletą patiekalų – lakštinius su parmezanu, maskarpone ir špinatais, tailandietiškas salotas su arbūzais.
„Nedažnai gaminu ir virtuvėje neimprovizuoju. Paprastai ruošiu patiekalus iš vaikystės, todėl tenka pasiskambinti mamai, ji man telefonu pasako, ką ir kaip daryti, o man tereikia laikytis duotų nurodymų“, – apie maisto gaminimo patirtį pasakojo laidos „Skylė sienoj“ vedėja A.Paškevičiūtė.
Ji prisipažino nesanti gurmanė, o maistas – tik priemonė palaikyti sveiką kūną. „Maistas man – ne gyvenimo būdas, o kokybiški degalai, kad galėtum funkcionuoti“, – sakė laidos vedėja.
Paklausta, kas geresni kulinarai – vyrai ar moterys, A.Paškevičiūtė visus nuopelnus skyrė vyrams. „Kiek man teko patirti, vyrai gamina skaniau nei moterys. Jei jau vyras gamina, tai daro ne pagal prievolę, o todėl, kad patinka. O kai darai tai, kas patinka, būna skanu“, – tikino A.Paškevičūtė.
Pristatymo vedėjas aktorius Marius Jampolskis sakė maisą ruošiantis tada, kai jaučiau kūrybinį polėkį.
„Nemėgstu gaminti iš pareigos. Procesas man turi patikti“, – teigė aktorius ir pridūrė sutinkantis su mintimi, kad vyrai yra geresni kulinarai.
„Vyrai yra tikslesni. Ruošiant maistą, be fantazijos, ne mažiau svarbi precizika. O vyrai jos turi daugiau. Jie mažiau pasikliauna intuicija ir daro taip, kaip reikia daryti“, – pasakojo M.Jampolskis.