Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atspari Lietuva“: diskusija apie vaizdo žaidimus ir švelniąją galią

Kultūros ministerija kartu su nacionaliniu Medijų ir informacinio raštingumo tinklu tęsia diskusijų ciklą, kviesdama pažvelgti į įvairias kultūros ir kūrybinių industrijų sritis medijų ir informacinio raštingumo aspektu, praneša Kultūros ministerija.
Kompiuteriniai žaidimai
Kompiuteriniai žaidimai / 123RF.com nuotr.

Vasario 11 d., ketvirtadienį, 16 val. kviečiame į virtualų ciklo „Atspari Lietuva" renginį, kurio metu bus diskutuojama apie vaizdo žaidimų ir švelniosios galios santykį. Renginio metu bus ieškoma atsakymų į klausimus: kaip galima daryti poveikį per vaizdo žaidimus; kaip vaizdo žaidimus mato didžiosios pasaulio valstybės; kokį poveikį visuomenei, o gal ir geopolitikai daro kariniai, istoriniai žaidimai; ar vaizdo žaidimai, kaip viena iš švelniosios galios priemonių, savo įtaka jau gali prilygti televizijai, literatūrai ir muzikai?

Šiuos ir kitus klausimus aptars Aivaras Žukauskas, VU TSPMI doktorantas, nagrinėjantis vaizdo žaidimų ir politikos santykį. Diskusiją moderuos žurnalistas Edvardas Mikalauskas („CyberNews").

Nacionalinis Medijų ir informacinio raštingumo tinklas yra neformalus nevyriausybinių bei valstybinių iniciatyvų tinklas, skirtas tvariai plėtoti medijų, informacinį ir demokratinį raštingumą Lietuvoje. Kultūros ministerija prisideda prie medijų ir informacinio raštingumo bei kritinio mąstymo ugdymo, kviesdama į diskusijas įsitraukti ne tik įvairių sričių kultūros darbuotojus, bet ir platesnę auditoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas