Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Baltasis kaspinas 2016“ – nulis tolerancijos smurtui

Labdaros ir paramos fondas „Frida“, kovojantis su smurtu prieš moteris ir kitas visuomenės pažeidžiamas grupes, organizuoja kasmetinį „Baltojo kaspino“ festivalį. Renginio tikslas yra akcentuoti šią problemą, skatinti visuomenės sąmoningumą ne tik diskutuojant, bet ir pasitelkiant kūrybiškumą.
Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklis
Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklis / Svetlanos Baturos nuotr.

Lietuvoje vyrauja skaudi smurto prieš moteris artimoje aplinkoje statistika, kuri rodo, kad praėjusiais metais tokių atvejų buvo užfiksuota net trečdaliu daugiau nei praėjusiais. Siekiama, kad festivalio žinutė „Nulis tolerancijos smurtui“ šiemet pasiektų kuo įvairesnę ir platesnę auditoriją.

Pasak „Fridos“ direktorės Daivos Baranauskės „Baltojo kaspino“ festivalis yra ne tik aukštos kokybės kultūrinių renginių ciklas, bet ir galimybė susivienyti, siekiant įveikti smurtą ir daryti mūsų aplinką saugesne. Kadangi dauguma moterų vengia kalbėti apie tai, ką patiria artimoje aplinkoje, kova su šia problema tampa sunkesnė, todėl festivalis sieks šviesti žmones, aktualizuojant smurto prieš moteris mastus, skatinti prevenciją bei raginti aukas nedelsiant kreiptis pagalbos.

Vilniuje festivalis prasidės spaudos konferencija Seime po kurios seks pilietinė akcija „Europinė kampanija WAWE Step Up! Stabdykime smurtą prieš moteris! #Ratifikuokime_Stambulo_konvenciją!“, o vėliau renginiai persikels į Kauną.

Toliau „Baltasis kaspinas“ visus susidomėjusius kvies į įvairių filmų peržiūras, spektaklius, koncertus, parodas, poezijos skaitymo vakarus.

Specialistams bus rengiamos diskusijas, kūrybinės dirbtuvės, seminarai, konferencija.

Šiemet pasirodymus surengs Kauno šokio teatras AURA (išskirtinis spektaklis sukurtas Festivaliui), VšĮ „Profesinio meistriškumo akademija, šokio kolektyvas SPOKŠOK (VšĮ „Dialogų portikas“), fotomenininkas Richard Schofield (VšĮ Tarptautinis Litvakų Fotografijos Centras), performerės Agnė Auželytė, Shelley Etkin fotografai Berta Tilindytė, Artūras Morozovas (VšĮ "Dokumedija"), muzikos grupė Green Walls, režisierius Romas Zabarauskas, dailininkės Jūratė Jarulytė, Eglė Zioma, Marta Vosyliūtė, Rasa Andrikienė, rašytoja Aldona Ruseckaitė, dainininkė Clotilde Solange Rigaud, kiti meno ir kultūros atstovai. Festivalio partneriai: Švedijos, ir JAV ambasados, Kauno Technologijos Universitetas, Vytauto Didžiojo Universitetas, Vilniaus Universiteto Kauno Humanitarinis Fakultetas, „Romuvos“ kino centras, Karaliaus Mindaugo Profesinio mokymo centras. Festivalio planuose taip pat yra numatytos diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, seminarai ir konferencija.

Festivalis savo programą pradės lapkričio 25 dieną, o užbaigs gruodžio 10. Per visą šį dviejų savaičių laikotarpį yra numatyta gausybė kultūrinių, edukacinių ir renginių Kaune bei Vilniuje, kuriuos vienija bendra smurto lyties pagrindu įveikimo ir nepakantumo jam tematika.

Visuose „Fridos“ organizuojamuose renginiuose žmonės kviečiami apsilankyti nemokamai, todėl juose galės dalyvauti ir asmenys, patenkantys į socialinės rizikos grupę.

2015 metais „Baltojo kaspino“ renginiuose apsilankė daugiau nei 3000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi