Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

BLON festivalis sulaukė „Emile Awards“ atstovų įvertinimo

Dar jaunas, kasmet Klaipėdoje vykstantis BLON animacijos ir videožaidimų festivalis sulaukė tarptautinio įvertimo. Europos animacijos apdovanojimų „Emile Awards“ atstovai festivalį įtraukė į žemyno animacijos renginių žemėlapį ir pripažino jį reikalavimus atitinkančiu, kokybišku festivaliu. Tai reiškia, kad šiemet pirmą kartą BLON surengtos konkursinės trumpųjų filmų programos darbai galės pretenduoti į Europos animacijos apdovanojimus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Blon apdovanojimas
Blon apdovanojimas / Domo Rimeikos nuotr.

„Tai yra milžiniškas įvertinimas ir gerokai didesnis Europos ir viso pasaulio animacijos industrijos dėmesys tiek Lietuvai ir jos animacijos bendruomenei, tiek Klaipėdos miestui, kur vyksta festivalis. Jau kurį laiką siekėme tapti kvalifikuojančiu festivaliu „Emile Awards“. Šiais metais Klaipėdoje sėkmingai pristatėme tarptautinę trumpo metro animacinių filmų programą, kuri sulaukė žiuri įvertinimo kaip stipri, įvairi programa. Po pokalbio ir festivalio rezultatų pristatymo Europos animacijos apdovanojimų atstovams neseniai įvykusiame pasaulio animacijos festivalyje „Annecy“ Prancūzijoje, BLON ir sulaukė pripažinimo“, – pasakojo festivalio vadovė Laura Almantaitė.

Pasak jos, BLON konkursinės programos filmų kūrėjai galės teikti savo kūrinius 2020 m. Europos animacijos apdovanojimui. Nugalėtojai kasmet skelbiami gruodį. Trumpo metro animacinio filmo kategorijoje vertinama geriausia režisūra ir geriausias aplinkos, charakterių sprendimas. Šiais metais BLON konkursinės programos nugalėtoju tapo vokiečio Florian Maubach darbas „Vagys ir policininkai“.

Iš viso sulaukta daugiau kaip 100 darbų, iš kurių buvo atrinkta 15 trumpųjų filmų iš įvairių šalių, taip pat ir Lietuvos. Kitais metais BLON ketina pristatyti ir konkursinę videožaidimų programą.

Domo Rimeikos nuotr./BLON žiuri ir F.Maubach
Domo Rimeikos nuotr./BLON žiuri ir F.Maubach

„BLON tikslingai pasirinko Klaipėdos miestą festivaliui. Norime, kad pripažinti tarptautiniai renginiai vyktų ne tik sostinėje ar Kaune, tad kasmet siekiame uostamiestį apkrėsti festivalio nuotaika, pakviesti įdomių svečių iš kitų šalių. Jau turime lojalią auditoriją, kuri per penkerius metus išaugo kelis kartus. Kasmet didėja ir profesionalų auditorija: šiemet BLON apsilankė per 70 animacijos ir videožaidimų kūrėjų. Sieksime šias auditorijas kasmet auginti bent po 10 proc.

Industrijos atstovai labiausiai vertina galimybę jaukioje aplinkoje apsikeisti žiniomis su kolegomis, planuoti bendrus projektus - dideliuose festivaliuose tai padaryti yra gerokai sudėtingiau. Jiems patinka ir BLON bendra renginio kokybė, svetingumas, tuo tarpu klaipėdiečiams ir miesto svečiams esame renginys, kuriame siūlome vienintelę galimybę Lietuvoje pamatyti meniškesnius animacinius filmus, videožaidimus, VR kūrinius bei susitikti, pabendrauti ir pasisemti įkvėpimo iš jų kūrėjų“, – teigė L.Almantaitė.

Organizatorių nuotr./F.Maubach
Organizatorių nuotr./F.Maubach

BLON festivalis vyksta balandį Klaipėdoje, Kultūros fabrike. Jo metu rengiamos ne tik filmų, videožaidimų, virtualios realybės kūrinių peržiūros, bet vyksta ir seminarai profesionalams bei ketinantiems dirbti industrijoje, susitikimai su kūrėjais, edukacinės animacijos dirbtuvės vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas