Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Čiurlionio dialogai“: M.Drzewicki surengs koncertus Vilniuje ir Druskininkuose

Šį ketvirtadienį M. K. Čiurlionio namuose vyks vasariška fortepijoninės muzikos šventė, kuri nuaidės iki pat Druskininkų.
Pianistas Mariusz Drzewicki
Pianistas Mariusz Drzewicki / asmeninio archyvo nuotr.

Tęsiant projektą „Čiurlionio dialogai“, liepos 1 d. 18 val. M. K. Čiurlionio namuose Vilniuje ir liepos 3 d. 16 val. M. K. Čiurlionio namuose-muziejuje Druskininkuose skambės puošni Čiurlionio ir F.Chopino mazurkų ir valsų programa. Ją atliks Gražinos ir Kęstučio Bacewicz vardo muzikos akademijos Lodzėje profesorius ir fortepijono katedros vedėjas, Chopino muzikos specialistas, įrašęs ne vieną kompaktinę bei plačiai po pasaulį koncertuojantis pianistas Mariusz Drzewicki.

Pianistas yra solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas, nuolat koncertuojantis Lenkijoje ir užsienyje (Vokietijoje, Šveicarijoje, Rusijoje, Austrijoje, Švedijoje, Latvijoje, Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje, Italijoje), rašoma pranešime spaudai. Jis dalyvavo daugybėje festivalių Lenkijoje, Vokietijoje, Italijoje. Bendradarbiavo su Latvijos nacionaliniu baletu baleto spektaklio pagal Fryderyko Chopino muziką pastatyme.

Pianistas įrašinėjo Lenkijos radijuje ir televizijoje, taip pat Latvijos ir Nyderlandų̨ televizijoje. 1999 m. jis išleido Fryderyko Chopino muzikos kompaktinę plokštelę. 2010 m. pasirodė jo įgrotas Isaaco Albénizo fortepijoninių kūrinių DVD. Mariusz Drzewicki taip pat yra įrašęs filmų ir animacinių filmų garso takelius („Mano dviratis“; „Treflik šeima“).

asmeninio archyvo nuotr./Pianistas Mariusz Drzewicki
asmeninio archyvo nuotr./Pianistas Mariusz Drzewicki

Prof. Dr. Hab. Mariusz Drzewicki aktyviai reiškiasi pedagoginėje veikloje, veda kūrybines laboratorijas, meistriškumo kursus ir seminarus Lenkijoje ir užsienyje (Lietuvoje, Italijoje, Ispanijoje, Norvegijoje). Jis taip pat kviečiamas būti žiuri nariu daugelyje pianistų konkursų, teigiama pranešime.

Koncertai:

2021.07.01 18.00 val. M. K. Čiurlionio namai Vilniuje

2021.07.03 16.00 val. M. K. Čiurlionio namai-muziejus Druskininkuose (koncertas įtrauktas į „56 fortepijoninės vasaros Druskininkuose“ programą)

Koncertus iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas