Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dailės darbų aukcione Baltarusijos politiniams kaliniams surinkta per 8 tūkst. eurų

Dailės darbų aukcione „Už jūsų ir mūsų laisvę!“ surinkta per 8 tūkst. eurų paremti Baltarusijos politiniams kaliniams.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Vilniuje, Dailininkų sąjungos galerijoje, ir internetu vykusiame meno darbų aukcione iš viso buvo parduota 40 kūrinių, pranešė organizatoriai.

Didžioji dalis surinktų lėšų, atskaičius mokesčius ir simbolinį atlygį menininkams, bus perduota Baltarusijos politiniams kaliniams ir kalinėms. Režimo persekiojamus baltarusių politinius kalinius ir jų šeimas pasieks daugiau kaip 8 tūkst. eurų.

„Menininkų ir meno mylėtojų dėka surinkta parama yra simbolis, kad režimo nusikaltimai nėra pamiršti ir už laisvę kovojantys drąsūs Baltarusijos žmonės mums, artimiausiems kaimynams, nuoširdžiai rūpi“, – sako viena aukciono iniciatorių Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė.

Renginio globėja, Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pažymi, kad jos šalies žmonės jaučia išskirtinę lietuvių paramą. „Dvasią mums palaiko žinojimas, kad nesame vieni“, – pranešime cituojama S.Cichanouskaja.

Vienas iš aukciono idėjos autorių, europarlamentaras Petras Auštrevičius pabrėžia, kad „baltarusių opozicijai kaip niekada svarbi Lietuvos ir viso demokratinio pasaulio parama“.

„Stebint padėtį Minske, akivaizdu, kad režimas toliau keršija ir blaškosi, savo agresyviais veiksmais pasienyje ir kitur mėgina nukreipti dėmesį nuo kasdienių žmonių persekiojimų, represijų“, – pranešime cituojamas P.Auštrevičius.

Įtampa tarp Vakarų ir Baltarusijos neslūgsta nuo pernai rugpjūčio, kai Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka buvo paskelbtas laimėjęs valstybės rinkimus. Juos opozicija ir Vakarų šalys laiko suklastotais. Minskas nuo to laiko vykdė didelio masto represijas prieš protestuotojus, žurnalistus ir pilietinės visuomenės organizacijas.

Vakarų šalys kaltina Baltarusiją dirbtinai kurstant migrantų antplūdį prie sienų su kaimyninėmis ES šalimis, tokiu būdu keršijant už Bendrijos taikomas sankcijas Minsko režimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas