Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos kultūros vardo prizą gavo alaus darykloje įkurtas kultūros centras

Į Berlyne vykstančius kasmetinius Europos kultūros vardų apdovanojimus susirenka įvairiausių kultūros institucijų, verslo, žiniasklaidos ir politikos atstovai. Šiame renginyje pagerbiamos kultūros įstaigos, organizacijos, privačios įmonės ir jų vadovai bei kultūros rėmėjai iš visos Europos. Šiais metais pagrindinis prizas atiteko buvusiai alaus daryklai.
Dortmunder U kultūros centras
Dortmunder U kultūros centras / LRT stop kadras

„Šiuo apdovanojimu pagerbiami tie, kurie atitinka aukščiausio meninio lygio kriterijus, skatina kultūros plėtrą ir jos įvairiapusiškumą. Mes sukviečiame kultūros institucijų vadovus ir rinkodaros specialistus – visus tuos, kurie paprastai lieka už scenos“, – aiškina „Cultural Brands Awards“ įkūrėjas Hansas-Conradas Walteris.

Šį kartą pagrindinis prizas atiteko „Dortmunder U“.

„U“ yra dešimta pagal dažnumą raidė vokiečių kalboje. Mes pristatome neeilinį kultūros projektą, labai gerai žinomą ir nepaneigiamai labai svarbų prekės ženklą. Štai kodėl 2016-ųjų metų geriausiu kultūros vardu mes išrinkome „Dortmunder U“, – sako „Deutsche Welle“ Kultūros skyriaus vadovas Rolfas Rische.

„Dortmunder U“ – tai vakarinėje Vokietijos dalyje esančiame industriniame Dortmundo mieste įsikūręs kultūros centras, padedantis puoselėti menus ir kultūrą. Šis centras įkurtas buvusioje alaus darykloje. Septynių aukštų pastate visuomet vyksta bent kelios laikinos parodos, veikia įvairios meno studijos vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems.

Vasarą priešais pastatą organizuojami vietos meno grupių pasirodymai.

XX amžiaus 3-ame dešimtmetyje pastatytame pastate ilgą laiką veikė „Dortmund`s Union Brewery“ (liet. „Dortmundo jungtinė alaus darykla“).

Tai buvo pirmas naktį apšviečiamas miesto pastatas. 7-ame dešimtmetyje ant stogo atsirado kartoninė „U“ raidė. Vėliau ji pakeista metaline konstrukcija, puošta aukso lapu.

LRT stop kadras

2010 m. Dortmundas buvo Europos kultūros sostinė. „Dortmunder U“ buvo pavyzdinis projektas ir yra tikrai puikus kandidatas Geriausio Europos kultūros vardo apdovanojimui.

„Mums tai labai svarbus paskatinimas. Mums ir mūsų darbui tai suteiks varomosios jėgos. Dirbti kultūros srityje ne visada lengva. Toks apdovanojimas atkreips visuomenės dėmesį, gal suteiks naują postūmį ir miestui, ir visam Šiaurės Reinui-Vestfalijai“, – tikisi Dortmundo kultūros kuratorius Kurtas Eichleris.

Apdovanojimai išdalyti septyniose kategorijose. Visi skirti skirtingiems kultūros projektams. Vienos muziejų kvartalui skirtas Miesto kultūros apdovanojimas. Pačiame Vienos centre įsikūrusiame meno ir kultūros centre veikia apie 60 kultūros įstaigų. Tai, ko gero, didžiausias toks kompleksas visame pasaulyje.

Europos kultūrinio turizmo apdovanojimą pelnė „GrimmHeimat“ (liet. „Grimų namai“) Heseno žemėje.

Už viso gyvenimo nuopelnus apdovanotas Berlyno valstybinės operos meno vadovas Jurgenas Flimmas.

„Mes, žiuri nariai, kasmet ieškome savitų bruožų ir vizijų, kuri vieną prekės ženklą padėtų išskirti iš kitų. Visiems apdovanojimų laureatams būdingas vienas bruožas – ypatinga vizija ir puiki prekės ženklo rinkodara. Jie visi turi savo viziją“, – tikina R. Rische.

„Deutsche Welle“ yra šių apdovanojimų partneris. Tai viena iš priežasčių, kodėl „Deutsche Welle“ generalinis direktorius Peteris Limbourgas asmeniškai prisideda prie šio projekto.

„Kultūra turi efektyviai save pardavinėti. „Deutsche Welle“ taip pat yra kultūrinis prekės ženklas. Mūsų tikslas – skleisti pasaulyje Vokietijos ir Europos kultūrą. Mūsų dalyvavimas šiame projekte, kur apdovanojami ir maži, ir dideli inovatyvūs prekės ženklai, labai prasmingas“, – sako P. Limbourgas.

Į Kultūros vardų apdovanojimų ceremoniją susirinkę Europos kultūros veikėjai ir mecenatai pagerbia tuos, kurie geriausiai garsina kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas