„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Festivalis IN LATINO – 12-oje Vilniaus restoranų

Spalio 13 dieną prasidėsiantis iki 16 d. vakaro truksiantis IN LATINO 2016 visus Lotynų Amerikos virtuvės mylėtojus kviečia į specialias vakarienes. 12-os sostinės restoranų šefai priėmė festivalio iššūkį – sukurti patiekalą ar net pasiūlyti vakarienę, inspiruotą egzotiškojo regiono.
„Spiced up“
SPICED_zemelapis / Organizatorių nuotr.

Restoranų, kurių meniu nėra Lotynų Amerikos patiekalų, virtuvėse spalio 13-ąją bus eksperimentuojama, netikėtais skoniais paminint šių metų festivalio startą. Paskubėkite rezervuoti staliuką. Restoranų sąrašas: yra ČIA.

Iššūkis lietuvio skoniui

Vienas iš restoranų, kuriame bus galima paragauti improvizacijų Lotynų Amerikos tema – NOVO2. Šio restorano virtuvės šefas, Nacionalinės šefų rinktinės narys Vytautas Zdanauskas sako, kad Lotynų Amerikos patiekalus nėra lengva pritaikyti lietuvio skoniui, tačiau jis nesistengs jam įtikti – gamins taip, kaip gamina lotynų amerikiečiai. Pasak jo, ši tauta mėgsta daug prieskonių, tad tai virtuvė – mėgstantiems atrasti naujų skonių.

Dalyvavimą IN LATINO atidarymo paminėjime V.Zdanauskas laiko įdomiu išbandymu ir žada restorano lankytojams pasiūlyti nachos – vieną populiariausių patiekalų, morkų ir kalendrų sriubą su kokosų pienu bei desertą „Leche frita“, po kurio įmantriu pavadinimu slepiasi šie paprasti, bet drauge egzotišką skonį sukuriantys ingridientai: pienas, kukurūzų miltai, cukrus bei cinamonas.

Profesionalus šefas pripažįsta jog atrenkant patiekalus, jam buvo svarbus ne tik skonis, bet ir estetika. „Juk pirmiausia ragaujama akimis, paskui uostoma ir tik po to valgoma“, – sako jis.

Ruošia staigmeną

Lotynų Amerikos kvapais spalio 13-ąją vilios ir restoranas „Meat Steak House“, kurio meniu ruošė garsus kulinaras Liutauras Čeprackas, ilgą laiką gyvenęs ir, kaip šefas, stažavęsis Lotynų šalyse. Kurdamas meniu „In Latino“ tema jis ir pasinaudojo ten įgyta patirtimi. Žuvies sriuba pescado, Grilyje keptas ir medaus bei žaliosios citrinos sultimis glazūruotas kukurūzinis viščiukas, Skrudintas ananasas su dulche de leche ledais – tai tik keletas vienkartinio restorano meniu.

Restorano „Dine“ personalas mėgsta kurti maisto ir vyno derinius. Šį kartą, jie žinoma, bus įkvėpti Lotynų Amerikos šalių. „Dine“ paruošė vakarienės meniu iš daugiau nei 20 patiekalų.

Šių metų „In Latino“ padiktuota nuotaika – Mi casa es tu casa (liet. Mano namai – tai tavo namai) yra visiškas restorano „Jurgis ir Drakonas“ atitikmuo. „Esame šeimos restoranas, tad mums svarbiausia artumas, šiluma ir gyvenimo džiaugsmas, o mūsų sėkmės raktas – širdis“, – sako jo savininkai. Vakarienės metu „Jurgis ir Drakonas“ pasiūlys dvi specialias picas: „Meksikos interpretacija“ („Te Queiro“) ir „Jamaikos/Karibų interpretacija“, kurios visa paslaptis slypi tradicinę Jamaikos virtuvę atkartojančiame picos padaže.

Tai tik maža dalis to, kas laukia Lotynų Amerikos ritmu dvelkiantį spalio 13-osios vakarą.

Dalyvaujančiųjų restoranų sąrašas:

  • MEAT Steak House (Juozapavičiaus g. 13)
  • PANK'olis Brolis (Gynėjų g. 16)
  • The Owls (Gedimino pr. 39)
  • Salvete City (Gedimino pr. 37)
  • Dine (Gedimino pr. 35)
  • NOVO2 (Gedimino pr. 16, viešbutis „Novotel“)
  • Kitchen (Didžioji g. 11)
  • No Forks (Vokiečių g. 9)
  • Valgomasis (J. Basanavičiaus g. 44)
  • Jurgis ir Drakonas (Pylimo g. 22 D)
  • Time (Mindaugo g. 27)
  • Yucatan (Pylimo g. 2 / Islandijos g. 6)

Spalio 13–16 d. Vilniuje 11-tą kartą vyks Lotynų Amerikos kultūros festivalis „In Latino“. Šiemet kino seansus, diskusijas, kūrybines dirbtuves, degustacijas ir vakarėlius jungs žymios Meksikos menininkės Fridos Kahlo įvaizdis, asmenybė ir kūryba.

Visą festivalio programą rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs