Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Nida Jazz Maratonas 2021“ džiazo muzikos gerbėjus kviečia švęsti laisvę

Tradiciniu Nidos miesto vasaros atributu tapęs festivalis „Nida Jazz Maratonas“ vyks jau 21-ąjį kartą ir kvies džiazo muzikos gerbėjus susitikti vienoje gražiausių pasaulio vietų – šių metų Kultūros sostinėje, Nidoje. Festivalio koncertai vyks rugpjūčio 4–7 dienomis, o programoje bus galima sutikti Lietuvos, Estijos, Italijos, Vokietijos, JAV ir Rusijos džiazo legendas.
„Nida Jazz“ uždarymo koncerto akimirka
„Nida Jazz“ uždarymo koncerto akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pastarieji dveji metai, mums visiems buvo sunkūs. Pandemija palietė visų mūsų gyvenimus. Pasaulis vieną dieną ėmė ir užsidarė, o mus visus paliko nežinioje be aiškios vizijos kaip gyvensime kitą dieną. Šių metų festivalį aš vadinu laisvės festivaliu, nes po dviejų karantino suvaržymų supratome, ką reiškia laisvai keliauti, koncertuoti, sutikti, apsikabinti. Džiaugiuosi, kad pasaulis atsidarė, o mes galime pakviesti koncertuoti tokias pasaulio žvaigždes kaip Tailor – Vintskevich Kvartetą kartu su Eve CorneliOus (Rusija/ JAV) – sako festivalio organizatorius ir prodiuseris Leonidas Šinkarenka.

Šiais metais, festivalio koncertai vyks skirtingose Neringos miesto vietose. Rugpjūčio 4 dieną, pirmąją festivalio dieną koncertuos Klaipėdos diksilendas visoje Neringos pakrantėje. Tą pačią dieną, Bardų skvere koncertą suregs žymus perkusininkas G.Laurinavičius.

Rugpjūčio 5 dieną Tomo Mano namelyje koncertuos fortepijono virtuozas Petras Geniušas. Vakare Menų zonoje koncertą suregs bliuzroko stiliaus bei originalia kūryba garsėjanti grupė „Let Alone“ (Lietuva).

Rugpjūčio 6–7 dienomis festivalis kelsis į Nidos kopą, prie Švyturio. Čia vakariniuose koncertuose svečius linksmins net keturios grupės –Lorenzo De Finti Kvartetas (Italija), Toivo Unt grupė „JAZZPOT 5“ (Estija), Accordion Affairs „Le petit oiseau“ (Vokietija) ir Tailor – Vintskevich Kvartetas su Eve CorneliOus (Rusija/JAV).

Po ilgos pertraukos į „Nida Jazz Maratonas“ sugrįžta „Jam Session“, kurie vyks Menų zonoje rugpjūčio 5–6 dienomis, nuo 23 val. Pristatydama šią išskirtinę festivalio dalį, advokatų kontora „Glimstedt“ sako, kad džiaze, kaip ir teisėje, aukšto lygio improvizacijos įmanomos tuomet, kai jas atlieka susigrojusi, kūrybinga ir motyvuota komanda. „Jam Session“ vakarai skirti ištikimiausiems džiazo gerbėjams, norintiems ne tik išvysti džiazo virtuozų meistriškumą, bet ir smagiai pabendrauti su jais neformalioje meniškoje aplinkoje.

VIDEO: Leonido Šinkarenkos kvietimas į festivalį Nida Jazz maratonas 2021

Kaip dovana kurorto svečiams ir gyventojams, šiais metais visi festivalio renginiai bus nemokami. Su išsamia šių metų „Nida Jazz Maratonas“ programa galima susipažinti festivalio tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas