Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografijų ir istorijų paroda „(Ne)galia, kuri kuria naują teatrą“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje liepos 7 dieną 16 val. bus atidaryta fotografijų ir istorijų paroda „(Ne)galia, kuri kuria naują teatrą“, kurioje pristatomos „Neįgaliųjų Naujojo teatro“ aktorių ir darbuotojų istorijos.
(Ne)galia, kuri kuria naują teatrą
(Ne)galia, kuri kuria naują teatrą / Org.

Vienas populiariausių „Neįgaliųjų Naujojo teatro“ pasirodymų – pojūčių spektaklis „Kodėl aš čia?“, režisuotas teatro vadovės Svetlanos Šulc, tik kelioms valandoms priverčia žiūrovą ne žiūrėti, o jausti ir išjausti spektaklį ne akimis, bet klausa, uosle, skoniu, lytėjimu ir vidiniu širdies jautrumu. Vis dėlto, kokie žmonės slypi už tos nematomos širmos, kokia jų istorija ir ką jie gali papasakoti?

Šiuo „(Ne)galia, kuri kuria naują teatrą“ projektu per tikrų žmonių istorijas ir fotografijas, kurios atsiskleidžia kaip kiekvieno personažo tiek kaip gyvenimo, tiek kaip teatro mūzos (aliuzija į tragediją, dramą ir komediją), pristatoma „(ne)galia“, kad fizinis ribotumas nėra stabdis ar kliūtis tokioje neribotoje meno formoje kaip teatras.

Atidarymo renginys vyks liepos 7 dieną 16 val.

Būtent teatro fenomenas išskiria šį projektą, jei lygintume panašias iniciatyvas, kurios kalbėjo apie žmogaus negalią. Kiekvieno personažo istorija yra publikuojama internetiniame žiniasklaidos portale 15min, kurią papildo jautriai įamžintos fotografės Ingos Dingos nuotraukos. Prie kiekvienos fotografijos yra pridėtas QR kodas, kurį nuskenavus savo išmaniajame telefone tą pačią akimirką galima pasiekti viešai publikuojamą pasakojimą.

Atidarymo renginys vyks liepos 7 dieną 16 val., kuriame savo autorinę muziką gros kompozitorius Tomas Juzeliūnas. Paroda vėliau bus eksponuojama įvairių Lietuvos miestų ir miestelių viešose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas