Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gintaro įlanką Juodkrantėje papuoš šiaudinės skulptūros

Pirmadienį, Juodkrantėje, Gintaro įlankoje, prasideda tarptautinio baltų skulptorių kūrybinė stovykla.
Gintalo įlankoje bus deginamos šiaudinės skulptūros.
Gintaro įlanką papuoš šiaudinės skulptūros. / Neringos savivaldybės nuotr.

Šiek tiek ilgiau nei savaitę vyksiančios skulptorių kūrybinės stovyklos metu, talentingų menininkų rankose „gims“ naujos įspūdingos nendrinės skulptūros, išsiskiriančios sudėtingomis konstrukcijomis, ekspresyvia menine raiška bei išskirtiniais matmenimis. Analogo Lietuvoje neturinti nendrinių skulptūrų ekspozicija pastatyta ant vandens, po atviru dangumi, visą vasarą vėl puoš Gintaro įlanką ir trauks lankytojus kiekvieną dieną.

Šiais metais skulptorių kūrybinėje stovykloje kurs jau patirties šiame projekte turintys menininkai iš Lietuvos Vytautas ir Kęstutis Musteikiai. Taip pat – šiame projekte dar nedalyvavę, tačiau neabejingi baltiškų tradicijų puoselėjimui Žilvinas Danys iš Lietuvos ir Andris Kapusts iš Latvijos.

Gegužės 28 d. (antradienį), 17.30 val., visi kviečiame į Tarptautinio baltų skulptorių simpoziumo atidarymo vakarą, L. Rėzos kultūros centre, Juodkrantėje (L. Rėzos g. 8). Atidarymo vakare dalyvaus skulptoriai, L. Rėzos kultūros centro folkloro ansamblis „Aušrinė“.

Įlankoje sukurtos, žvejų valtelėmis atplukdytos ir vandenyje įkurdintos nendrinės skulptūros bus eksponuojamos nuo birželio 5 d. iki astronominio rudens lygiadienio, kuomet rugsėjo 22 d. šie meno kūriniai virs ugnies skulptūromis, įprasminančiomis baltų tautų vienybę ir senoviškų tradicijų tęstinumą.

Simpoziumo ir Rudens lygiadienio šventės organizatorius yra Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija. Per 10 metų, ši šventė jau įsitvirtino bei tapo tradicija ir vietos kultūros dalimi, reprezentuojančia menininkų bei vietinių gyventojų darnų santykį su juos supančia aplinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas