Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į metų premjerą „Gulbių ežerą“ Galvės ežere“ bilietai išpirkti per dešimt dienų

Stulbinanti, bet kartu ir laukta sėkmė. Į didingiausią metų premjerą „Gulbių ežerą“ Galvės ežere“ bilietai išpirkti per dešimt dienų. Unikalaus projekto rengėjams nebeliko nieko kito: tik skelbti papildomą pasirodymą. „Vos gimęs projektas tampa visų laikų didžiausiu baleto festivaliu: Trakuose birželį pasirodys net keturių pasaulio garso teatrų artistai“, – ne be pasididžiavimo kalba projekto meno vadovė Tatjana Sedunova.
„Gulbių ežeras“
„Gulbių ežeras“

Papildomas pasirodymas rengiamas birželio 30 dieną. Pasirodymo metu scenoje pasirodys garsiausias Sankt Peterburgo Marijos teatro primarijus Jevgenijus Ivanchenko kartu su šio baleto teatro trupe.  

Paskutinį birželio šeštadienį ir sekmadienį senojoje Lietuvos sostinėje pirmą kartą šalies istorijoje klasikinis Piotro Čaikovskio baletas „Gulbių ežeras“ bus atliktas tiesiog ežere.

Birželio 29 dieną įvyks didingiausia metų premjera – „Gulbių ežero“ Galvės ežere projektas, kuriame pasirodys Maskvos Didžiojo teatro primabalerina Jekaterina Krysanova ir primarijus Dmitrijus Gudanovas, jiems talkins Baltarusijos Didžiojo baleto teatro trupė. 

Birželio 30 dieną Trakuose rengiamas papildomas spektaklis, kuriame pasirodys Sankt Peterburgo baleto žvaigždės.

VIDEO: „Gulbių ežeras“

„Tai neįtikėtinas iššūkis, – aiškina T.Sedunova. – Būtų paprasčiau du spektaklius atlikti tai pačiai trupei. Tačiau mes nusprendėme, kad Lietuvos žiūrovai verti daugiau ir pakvietėme dar dviejų teatrų artistus.“

Tai, kad į Lietuvą pavyko pakviesti ryškiausią Marijos teatro žvaigždę Jevgenijų Ivanchenko, projekto meno vadovė vadina neįtikėtina sėkme. „Tomis dienomis Lietuva taps pasaulio baleto sostine“, – įsitikinusi T.Sedunova.  

Tuo tarpu Sankt Peterburgo baleto teatro primabalerinos Irinos Kolesnikovos nekantriai laukia viso pasaulio didžiosios baleto scenos. Primabalerinos I.Kolesnikovos sugebėjimais stebisi ne tik baleto gerbėjai iš Europos scenų, gausūs plojimai lydi jos pasirodymus ir Naujojoje Zelandijoje, Pietų Afrikoje, Pietų Korėjoje, Kinijoje ir kitur.

Išskirtinė ir trupė – visame pasaulyje garsi Sankt Peterburgo teatro baleto trupė, kuri gastroliuoja ne tik Europoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. „JAV „Gulbių ežeras“ tradicinėse erdvėse buvo parodytas net keturriasdešimt kartų, nors iš pražių planuoti vos aštuoni pasirodymai“ , - apie trupę lydinčią sėkmę kalba T.Sedunova.  

Prieš spektaklį Trakuose tris paras dirbs keliasdešimties technikų komanda

Tuo tarpu Baltarusijos Didžiojo teatro baleto repertuare – daugiausiai klasikiniai pastatymai, o P.Čaikovskio „Gulbių ežeras“ yra tarsi trupės vizitinė kortelė. „Tai visame pasaulyje labiausiai vertinamos rusiškos baleto mokyklos atstovai. Ir tai daug ką pasako“, – apie Baltarusijos baletą kalba T.Sedunova.  

„Gulbių ežeras“ ežere Lietuvoje bus parodytas pirmą kartą

„Tai didžiulis iššūkis, tačiau Lietuva greitai pateks tarp šalių, kuriose šis klasikinis kūrinys bus parodytas ant ežero sumontuotos scenos. Techniniai planai jau parengti, užsakyta speciali įranga“, – sako T.Sedunova. 

Prieš spektaklį Trakuose tris paras dirbs keliasdešimties technikų komanda – ketinama sukonstruoti pontoninį plaustą, ant jo – specialią sceną, garso, vaizdo ir šviesos techniką. „Spektaklis prasidės, kai ims temti. Įspūdinga Trakų pilies dekoracija ir apšvietimas sukurs nepakartojamą pasaką“, - įsitikinusi meno vadovė. 

Turbūt nėra pasaulyje teatro, kuriame nebūtų buvęs pastatytas šis baletas. Tačiau senojoje Lietuvos sostinėje klasikinis baletas pakeis veidą ir persikels į netradicinę erdvę: taip mes iššūkį nusistovėjusiai nuostatai, kad baletą galima žiūrėti tik uždaroje salėje.

Ir tikrai nėra balerinos, kuri nesvajotų šokti žaviosios gulbės Odetos–Odilės.  „Tai techniškai ir artistiškai sudėtinga partija, kurią geba atlikti tik talentingiausios balerinos. Tas vaidmuo puošia visą spektaklį“, – aiškina T.Sedunova ir priduria, kad pagrindinė partija patikėta vienoms ryškiausių pasaulio baleto žvaigždžių.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas