Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prestižinę Italijos vaikų literatūros premiją pelniusi M.Vaicenavičienė: šis įvertinimas – man brangus

Šį penktadienį vaikų literatūros autorė ir iliustratorė Monika Vaicenavičienė atsiėmė prestižinį Italijos vaikų literatūros apdovanojimą „Premio Andersen“. Įprastai jis įteikiamas Bolonijos vaikų knygų mugės metu, tačiau dėl pandemijos to padaryti nepavyks. Interviu 15min rašytoja teigė, jog į įvertintą knygą „Kas yra upė?“ įdėjo daug darbo, pradedant tyrimais ir baigiant iliustracijomis. „Tai, kad mano knyga pasiekė italų skaitytojų rankas ir širdis, man brangus įvertinimas“, – sakė ji.
Monika Vaicenavičienė
Monika Vaicenavičienė / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip teigė pašnekovė, 1981 metais įkurtas „Premio Andersen“ – ilgai gyvuojantis, todėl laikomas svarbiu ir prestižiniu Italijos vaikų literatūros apdovanojimu. Jam gali būti nominuojamos visos tais metais Italijoje išleistos knygos vaikams. Apdovanojimus rengia vaikų literatūrai skirtas žurnalas „Andersen“.

Skiriamos kelios kategorijos: grožinė literatūra, pažintinės knygos, paveikslėlių knygos, egzistuoja ir specialus knygynų apdovanojimas.

„Žiuri, sudaryta iš žurnalo redakcijos, vaikų literatūros tyrinėtojų, knygynų atstovų bei bibliotekininkų, kiekvienoje kategorijoje iš trijų nominuotų atrenka po vieną laimėtoją“, – pasakojo M.Vaicenavičienė.

Jos žodžiais, šis apdovanojimas suteikia knygai galimybę būti plačiai pastebėtai Italijoje, mat apie laimėjusias knygas pasakoja per nacionalinį radiją: „Mano Italijos leidėjų teigimu, tai nutinka vienąsyk per metus. Apie jas sužino mokytojai ir kiti žmonės, kurie rekomenduoja ir parenka knygas vaikams.“

Mano Italijos leidėjų teigimu, tai nutinka vienąsyk per metus.

„Kadangi knygą „Kas yra upė?“ pati ir parašiau, ir nupiešiau, pati atlikau tyrimą ir rinkau medžiagą, ypač džiaugiuosi tokiu apdovanojimu, skiriamu už visą knygą, visą visumą ir įdėtą darbą. Italijoje kasmet išleidžiama daugybė gražių vietinių ir verstinių knygų vaikams, tad tai, kad mano knyga pasiekė italų skaitytojų rankas ir širdis, man brangus įvertinimas“, – sakė M.Vaicenavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas