Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jono Meko vizualiųjų menų centre – brolių Audriaus ir Daliaus Naujokaičių paroda

Nuo vasario mėnesio 10 dienos Jono Meko vizualiųjų menų centre (Gynėjų g. 14, Vilniaus vartų komplekse) bus pristatyta paroda pavadinimu „Nereikia nerimauti. Gyvenimas tik prasideda“, kurios autoriai – du broliai iš Niujorko – Audrius Naujokaitis ir Dalius Naujo-Naujokaitis.
Audriaus ir Daliaus Naujokaičių parodos plakatas
Audriaus ir Daliaus Naujokaičių parodos plakatas / Plakato fragmentas

Tapytojas ir fotografas Audriaus Naujokaitis pristatys medžio raižinių grafiką, piešinius, fotografijas ir  keturis filmus. Muzikantas, būgnininkas ir kompozitorius Dalius Naujo-Naujokaitis rodys savo tris filmus. Ši paroda bus dedikuota Jonui Mekui ir visiems draugams bei artimiesiems. Parodoje bus pristatoma maža instaliacija su muzikos instrumentais ir gaidomis iš Fluxus Ministerijos uždarymo koncertų savaitės (2011 m. spalio 25 – 26 d.).

Audrius Naujokaitis savo ekspozicijoje rodys keturiasdešimt fotografijų ciklą „Jonas Mekas, Soho ir East Village, Niujorkas 1994–2001“, kurių atspausdinimui gavo Grantą iš JAV, fotografijų seriją „Viliaus Orvido sodas 2011 metų vasarą“, grafikos (medžio raižinių) seriją, piešinių ir gaidų lakštą „No Worries“ („Nereikia nerimauti“) ir keturis filmus: „Jonas Mekas. Gyvenimas tik prasideda“ (2001), „Žygis, sustabdyti karą“ („March To Stop the War“) (2007), „Sutartinės ant stogo“ (2011), „Diriguojančios mašinos“ koncertas“ (2012).

Dalius Naujo – Naujokaitis pristatys tris filmus: „Durys“ („The Door“) (2011), „Natos „Diriguojančiai mašinai, Nr.1“ ir „Natos „Diriguojančiai mašinai, Nr.2“. Muzikos instrumentai yra sukurti specialiai Vilniaus „Fluxus Ministerijos“ uždarymo koncertų serijai. Jų autoriai: būgnininkas Kenny Wollesen (Niujorkas, JAV), kompozitorius, multiinstrumentalistas Seanas Francis Conway (San Diego, JAV) ir Dalius Naujo–Naujokaitis.

Parodoje bus rodomi keturi didelio formato grafikos darbai: „Bokalas. Laikas eina ten, kur jam reikia“, „Geltonas kamštis“, „Piramidė. Rugių laukai“ ir „Kopėčios“. Šie darbai yra apie mūsų būties, mčstymo ir jutimo sluoksnių komplikuotumą bei harmonijos ir pastovumo troškimą..

Parodoje pristatytas piešinių – gaidų lakštas ar didelis paveikslas-instaliacija pavadinimu „No Worries“ („Nereikia nerimauti“) susideda iš daug mažų piešinių, kurių kiekvienas buvo padarytas per keletą minučių kaip riešo lavinimas prieš „pradedant dirbti“. Tie piešiniai bus instaliuoti kartu su gaidomis, iš kurių muzikantai ir dainininkai iš JAV ir Lietuvos praeitą rudenį atliko nuostabių koncertų seriją Fluxus Ministerijos uždarymo proga.

Ši paroda yra apie draugus, apie draugystę, apie prieštaravimus ir harmoniją. Visi galime sakyti drąsiai: „Gyvenimas tik prasideda.“ Ir viskas bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas