Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Juodkrantėje liepsnos nendrinės skulptūros

Artėjantį savaitgalį Juodkrantėje ir vėl suliepsnos nendrinės ugnies skulptūros, visą vasarą puošusios Gintaro įlanką. Taip Neringoje bus pažymėtas Rudens lygiadienis – astronominio rudens pradžia.
Latvio sukurta skulptūra „Saulės žirgas“
Juodkrantės Gintaro įlankoje šeštadienį suliepsnos nendrinės skulptūros. / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Prasidėję nuo pavienių akcijų, deginimai išaugo iki tarptautinių simpoziumų, kuriuose dalyvauja Lietuvos ir Latvijos skulptoriai. Įspūdingą ugnies reginį šiais metais kurs keturių Lietuvos ir Latvijos skulptorių kūriniai, ant Kuršių marių vandens įkurdinti vasaros sezono pradžioje.

Šiais metais antrą pagal dydį Neringos gyvenvietę puošė 3, 5 metrų aukščio juodkrantiškio Alberto Danilevičiaus skulptūra „Sutartinė“, kurioje galima įžvelgti 4 moterų figūrų kompoziciją, lėtai besisukančią ant vandens.
Į ratą sustojusios figūros – gamtoje vykstančių ritualų atspindys – tai ir vandens, vėjo šokis, ir pavasariniai paukščių vestuviniai šokiai.

Kita Gintaro įlankoje vasarai įkurdinta skulptūra – 7, 5 metrų aukščio brolių Vytauto ir Kęstučio Musteikių „Mėnuo saulužę vedė...“. Kūrinys primena mums legendą, pasakojančią kaip Mėnuo ir Saulė sukūrė šeimą, ir susilaukė dukters – Žemės. Skulptūros ornamentika paimta iš juostų raštų.

Latvio Zigmunds Vilnis  4 metrų aukščio nendrinis kūrinys  „Klasikiniai elementai“ vaizduoja keturis vandens paukščius, gyvenančius Žemėje, Vandenyje, Ore ir visus susivienijančioje Ugnyje.

Paslapties ir mistiškumo netrūksta 6 metrų aukščio Arvydo Ališankos skulptūrai „Gryčia laumėms“, kuri tarsi sukonstruota iš baltiškų ženklų.

Renginys, skirtas Rudens lygiadienio šventei bei Baltų vienybės dienai paminėti, vyks rugsėjo 22 d. 19. 00 val. Juodkrantėje, Gintaro įlankoje.

Šventinę programą ves ir šventės metu dainuos Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro folkloro ansamblis „Giedružė“, taip pat Liudviko Rėzos kultūros centro folkloro ansamblis „Aušrinė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas