Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai miegoti neverta: 15min studijoje – festivalio „Kultūros naktis“ pristatymas

Ketvirtadienį 15min studijoje svečiavosi Kultūros nakties projekto vadovė Irma Petrašiūnaitė bei performansą šiam festivaliui paruošusios grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nariai Martynas Enčius ir Karolis Steponavičius. Kalbėjome apie tai, kas birželio 15-osios naktį vyks Vilniuje, ir kodėl nereiktų jos pramiegoti.
Kai miegoti neverta: 15min studijoje – festivalio „Kultūros naktis“ pristatymas.
Kai miegoti neverta: 15min studijoje – festivalio „Kultūros naktis“ pristatymas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dažniausiai visos kelionės į miestą būna suplanuotos su aiškiu tikslu, tiksliai žinant kur keliauji – nuo taško A iki taško B. Kultūros naktį miestas juda pagal visai kitą logiką – po renginius veda intuicija ir net nežinai, kas patiks labiausiai ir kur galiausiai nuklysi“, – teigia nakties festivalio organizatoriai.

12 kartą organizuojamame festivalyje šiemet laukia daugiau beveik 120 renginių, kuriuose dalyvaus apie 700 menininkų ir kultūrinių organizacijų.

Pokalbį apie šį penktadienį vyksiančią Kultūros naktį kviečiame žiūrėti tiesiogiai:

VIDEO: 15min studijoje – pokalbis apie Kultūros naktį

Pristatydama šių metų programą, „Kultūros nakties“ projekto vadovė Irma Petrašiūnaitė išskyrė keletą labiausiai intriguojančių renginių: Vilniaus geležinkelių stotyje bus įrengta „Teatrų stotelė“, kurioje vyks teatralizuoti, šokio ir muzikiniai pasirodymai, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro didžiajame baseine performansą „Nerk“ surengs oro akrobatė Salla Hakanpaa, Sapiegų parke planuojama programa siūlys pažvelgti, kaip pasaulis gali atrodyti po šimto metų, o Katedros aikštėje profesionalūs futbolininkai ir šokėjai kvies į šokio spektaklį „Varžybos“.

Renginiuose netrūks ir lietuviškų grupių pasirodymų. Viena iš jų – stebinti nepaliaujantys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, kurie pristatys išskirtinę programą, pavadinimu „Senamiesčio istorija“. Jos metu grupė įsikūnys į statybininkus, jų scena taps statybiniai pastoliai, o savo dainomis „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ atskleis vieno iš Vilniaus pastatų paslaptis.

„Pastebėjom, jog žiūrovai su malonumu ateina į mūsų koncertus neįprastose vietose, juos stebi. O žiūrovų malonumas – mums įsakymas. Jei šiais metais gerai seksis statybų sektoriuje, planuojame užkariauti ir autoservisų rinką. Bet visa tai paaiškės per kitą Kultūros naktį“, – teigia grupės nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas