Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kalnapilio“ arenoje – neeilinis renginių sezonas

Rugsėjį startavęs naujasis renginių sezonas „Kalnapilio“ arenoje įgauna vis didesnį pagreitį – iki gruodžio mėnesio pabaigos neliko nei vienos laisvos datos renginiui.
Kalnapilio arena
Kalnapilio arena / P. Židonio nuotr.

Didžiausias renginių įkarštis visuomet įsibėgėja spalio mėnesį ir pasiekia piką per žiemos šventes. Šių metų rugsėjį-gruodį „Kalnapilio“ arenoje vyks bene 50 renginių – žymiausių Lietuvos atlikėjų koncertų, krepšinio rungtynių, dviračių treko, bokso, sportinių šokių varžybų, mugių, parodų.

Planuojama, kad arenoje apsilankys virš 65 tūkst. žiūrovų. „Stebime tendenciją, kad nuo 2022 m. arenos lankytojų srautai kasmet ženkliai auga. Skaičiuojame, kad šiemet šis augimas sieks apytiksliai 20 proc., lyginant su praėjusiu 2023-2024 metų sezonu. Neabejotinai prie šio pasiekimo prisidėjo pasikeitęs „Kalnapilio“ arenos valdymo mechanizmas – 2022 m. arena buvo perduota valdyti savivaldybės įstaigai ir šiuo metu priklauso Panevėžio nekilnojamojo turto valdymo centrui.

Asmeninio arch. nuotr./Santa Vaškevičienė
Asmeninio arch. nuotr./Santa Vaškevičienė

Vienas iš svarbiausių mūsų įstaigos tikslų – miestiečių poreikių atliepimas ir palankios infrastruktūros kūrimas, tad nuolat ieškome efektyviausių sprendimų operuojant „Kalnapilio“ areną“, - sako Santa Vaškevičienė, Panevėžio nekilnojamojo turto valdymo centro direktorė.

„Kalnapilio“ areną valdantis Panevėžio nekilnojamojo turto valdymo centras inicijavo naujos arenos lankytojų srautų valdymo sistemos įgyvendinimą, pagal kurią arenoje įsigaliojo nauji įkainiai ir sąlygos renginių organizatoriams. Pagrindinė priežastis, dėl kurios nuo spalio pradžios įvesti pokyčiai – tai siekis užtikrinti priešgaisrinės saugos, viešosios tvarkos ir renginių žiūrovų apsaugos reikalavimus.

Pasak Panevėžio nekilnojamojo turto valdymo centro direktorės Santos Vaškevičienės, ypatingai svarbu žinoti tikslų arenoje esančių asmenų skaičių renginio metu. „Įdiegę naują srautų valdymo sistemą turime galimybę renginio metu fiksuoti visus į renginį arenoje patenkančius asmenis ir žinoti, kiek tiksliai jų atėjo.

Tai reiškia, kad kiekvienas atėjęs į renginį asmuo privalo nuskaityti turimą bilietą ar kvietimą arenos srautų kontrolės sukamuosiuose varteliuose ir tik tuomet po apsaugos patikrinimo patekti į vidų. Šiuo metu tobuliname arenos ekstremaliųjų situacijų valdymo planą, kuris mus įpareigoja įvykio metu tiksliai žinoti pastate esančių asmenų kiekį.

Ypatingai svarbu žinoti tikslų arenoje esančių asmenų skaičių renginio metu.

Svarbu suprasti, kad ekstremali situacija gali būti bet koks techninis, ekologinis, gamtinis ar socialinis įvykis, keliantis pavojų įstaigos lankytojams, tad mes privalome būti pasiruošę įvairiems scenarijams“, - sako S.Vaškevičienė.

Keičiant arenos srautų valdymo sistemą, įvestas arenos mokesčiu neapmokestinamų kvietimų limitas - kiekvienas renginio organizatorius gali išplatinti iki 300 tokių kvietimų. Remiantis arenos lankomumo duomenimis, šis skaičius pilnai užtikrina įvairių visuomenės grupių, tokių kaip asmenų su negalia, kariškių, senjorų, moksleivių, patekimą į renginius arenoje, jei renginių organizatoriai nusprendžia juos skirti.

„Norime atkreipti dėmesį, kad kiekvienas renginių organizatorius turi galimybę išplatinti tiek kvietimų, kiek jam aktualu. Jei poreikis kvietimams yra didesnis nei 300, organizatoriui tereikės už kiekvieną papildomą kvietimą sumokėti 2 Eur arenos eksploatacijos mokestį. Tai yra įprasta ir logiška praktika, kadangi su kiekvienu į areną patekusiu asmeniu didėja valymo, infrastruktūros priežiūros, įvairūs remonto kaštai“, - sako S. Vaškevičienė.

Partnerių nuotr./Kalnapilio arena
Partnerių nuotr./Kalnapilio arena

„Klanapilio“ arenoje šių metų lapkričio-gruodžio mėn. vyks muzikinė drama „Emilija“ su Monika Liu, didysis šventinis grupės „Mokinukės“ koncertas, šventinis vakarėlis su „Captain Jack“, „Real McCoy“, „Komodo“, grupės „Šeškės“ dvidešimtmečio koncertas, Justino Jankevičiaus ir Dominyko Klajumo stand – up comedy „Sudeginti tiltai“, Sauliaus Prūsaičio metų koncertinis „SHOW 2024”, Natalijos Bunkės naujametinis „Grand show”. Daugiau informacijos apie šiuos bei kitus renginius ir galimybę juos stebėti VIP ložėse – www.kalnapilioarena.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai