Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno „Žalgirio“ arenoje – dainų ir šokių šventė

Šeštadienį Nemuno saloje esančioje „Žalgirio“ arenoje rengiama tradicinė Kauno dainų ir šokių šventė.
Žalgirio arena
Žalgirio arena / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Kaunas Renginiai

Šiemetinis renginys „Čia suteka upės“ sutrauks tūkstančius dainininkų ir šokėjų, ansamblių ir meno mėgėjų ne tik iš Kauno miesto ir Kauno regiono, bet ir iš visos Lietuvos, pranešė organizatoriai.

Šventės programoje – 54 chorai, 26 šokių kolektyvai ir ansambliai, gausios atlikėjų gretos ir pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“.

„Muzika priverčia tūkstančius kvėpuoti, galvoti ir dainuoti vienu ritmu, suvienija, įkvepia ir kuria bendrumo dvasią. Tai ypač svarbu šiuolaikiniame pasaulyje, kuris skaldosi, griūva ir nė vienas negali būti tikras dėl rytojaus. Prasmingai – „Čia suteka upės“ – pavadinta šventė, kurios tema užkoduota ir pagrindinėje dainoje „Čia mano namai“, bylojančioje apie grįžimą į savo ištakas, bendrystę, į dainų lopšį Kauną“, – sakė šventės meno vadovė Danguolė Beinarytė.

Šventės metu skambės gražiausi visų laikų kūriniai, juos atliks suaugusiųjų, studentų, moterų, vyrų, merginų, berniukų, jaunuolių bei moksleivių chorai.

Taip pat pasirodys tautinių šokių ansambliai ir profesionalių muzikantų kolektyvai. Renginyje skambės daugiau nei 30 kūrinių – lietuvių liaudies dainos, Lietuvos kompozitorių klasika ir naujausi kūriniai.

Dainų šventės tradicija Lietuvoje gyvuoja jau beveik šimtmetį. Pirmoji Dainų diena surengta 1924 metais Kaune.

2008 metais dainų ir šokių šventės Baltijos valstybėse įrašytos į UNESCO reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas