Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį vakare Vilniuje – diskusija apie kelionių literatūrą

Ketvirtadienį 18.30 val. į diskusiją kviečiami visi, besidomintys kelionėmis ir kelionių literatūra – pokalbyje sostinės Lukiškių aikštėje įsikūrusioje skaitykloje „Vilnius skaito“ dalyvaus Robertas Pogorelis, Vytautas Kandrotas ir Audrius Ožalas.
„Vilnius skaito“
„Vilnius skaito“

Šiuo metu kelionių literatūra tapo populiari tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje. Knygose keliautojai dalinasi savo įspūdžiais, nuotykiais, patirtimi, praktiniais patarimais ir taip leidžia skaitytojams keliauti kartu.

Kokia kelionių literatūros padėtis Lietuvoje? Kaip ji keičiasi? Kaip atskirti gerą kelionių literatūrą nuo blogos? Ar šios knygos gali padėti kitiems keliautojams? Ar jos keičia pačias keliones?

Paskutiniame projekto „Vilnius skaito“ renginyje, organizuojamame kartu su „15min knygos“, bus diskutuojama apie kelionių literatūrą su kelionių knygų rašytojais, sudarytojais, keliautojais Robertu Pogoreliu ir Vytautu Kondrotu. Renginį moderuos Audrius Ožalas.

ROBERTAS POGORELIS - politikos, komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistas, kuris beveik visą savo laisvalaikį skiria kelionėms. Aplankęs arti du šimtus pasaulio šalių lėktuvais, traukiniais, autobusais ir autostopu, autorius knygose („Mokėk keliauti“ ir „Užkeikto keliautojo užrašai“) ir internete dalijasi savo įdomia patirtimi ir vertingais patarimais, kurie padeda daugumai žmonių sklandžiai suplanuoti turiningą kelionę, o kartu – gerokai sutaupyti.

R.Pogorelis pripažįsta esantis smalsus keliautojas, mėgstantis bendrauti su žmonėmis ir vis sužinoti ką nors naujo, todėl jo kelionės neapsieina be nuotykių, pavojų, netikėtumų ir atradimų. Robertas kaip tik neseniai grįžo iš kelionės po Australiją, tad žada pasidalint ir šviežiausiais kelionės įspūdžiais.

VYTAUTAS KANDROTAS – 10 metų kelionių po Lietuvą ekspertas, fotografas. Taip pat išleidęs ir šimtmečiui skirtą fotografijų albumą „1000 gražiausių Lietuvos vietovių“.

Pagrindinis Vytauto Kandroto leidinys, tapęs bestseleriu, „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“, kuriame galima rasti net 1600 vertingiausių objektų Lietuvoje, 700 naujausių, kokybiškų ir įspūdingų fotografijų, 70 kruopščiai atrinktų maršrutų.

Renginys, kai ir skaitymas skaitykloje, yra nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas