Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bus pristatoma turtinga Kaliningrado menininkų paroda

Penktadienį, gegužės 3 dieną 18 val. KKKC parodinėse erdvėse bus pristatyta Kaliningrado (Rusijos Federacija) kuratoriaus Eugenijaus Umanskio paroda „Made in Kaliningrad“.
Aleksejaus Čebykino kūrinys „Olimpic security style“
Aleksejaus Čebykino kūrinys „Olimpic security style“ / Kultūrpolio nuotr.

Tai didžiausias ir įvairiausias žanriškai bei stilistiškai kada nors Klaipėdoje buvęs Kaliningradiečių meno desantas. Šmaikščiai ir sykiu labai rimtai pavadintas meno projektas pristato plačią šiuolaikinio Kaliningrado meno retrospektyvą, kaliningradietišką visomis prasmėmis „meno produktą“ skirta eksportui į kaimynines šalis.

Geografinis Rusijos ir Lietuvos artumas, sudėtinga istorinė patirtis šiandiena yra suvokiama labiau kaip ekonominis nei kultūrinis bendradarbiavimas, ypač šiuolaikinio meno srityje. Todėl šis projektas padės žiūrovui pažinti kaimyninę šalį ir susipažinti su žmonėmis, savo kūryboje akcentuojančiais realias, tačiau esminės problemas, įvaizdinamas per kasdienes ir artimas buities detales.     

Menininkų fotografijos, video meno ir pridėtinės realybės kūriniai, performansai  klausia – „Kokias asociacijas jums kelia ši keista teritorija neturinti bendros sienos su „Didžiąja Rusija“? Kuo skiriasi „sovietinis“, „rusiškas“, „nacionalinis“? Kaip visuomeninės laisvė gali lemti šalies vystymąsi? Kaip amžiaus, lyties ar etninė regiono statistika gali atspindėti ir atsispindėti asmeniniame gyvenime ir kiekvieno iš mūsų valingai ar ne kuriamose „socialinėse schemose“.        

Parodos organizatorius – Nacionalinio šiuolaikinio meno centro filialas Baltijos šalyse (Kaliningradas, Rusijos Federacija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai