Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdoje – galimybė susipažinti su 10 žymiausių pasaulio impresionistų kūryba

Kovo 2 dieną Klaipėdoje pradeda veikti žymiausių pasaulio impresionistų kūrybą pristatanti paroda – „Pasaulio dailės lobynai: nuo Monė iki van Gogo“. Parodos kolekcijoje – 21 sertifikuotas, originalaus dydžio ir aliejine tapyba ant drobės dailininkų pertapytas paveikslas.
Į Klaipėdą atvežama dešimt žymiausių impresionistų darbų
Į Klaipėdą atvežama dešimt žymiausių impresionistų darbų / Parodos rengėjų nuotr.

Į Klaipėdą paroda atkeliauja iš Kauno, kuriame sulaukė ypatingo lankytojų dėmesio. Per keturis mėnesius Kaune parodą aplankė 8780 meno mylėtojų.

„K. Monė, V. van Gogas, P. Sezanas, K. Pisaro – šios pavardės žinomos daugeliui, tačiau jų originalius paveikslus galimybių pamatyti turi retas. Paveikslų originalai eksponuojami visame pasaulyje – Niujorke, Čikagoje, Paryžiuje, Londone, Sankt Peterburge. Norėdami pamatyti juos visus, reikėtų nukeliauti dešimtis tūkstančių kilometrų, išleisti tūkstančius eurų, o tai daugeliui Lietuvos žmonių būtų sunkiai įgyvendinama prabanga. Be to, dalis impresionistų kūrinių priklauso privačioms kolekcijoms ir apskritai labai retai parodomi viešai. Šios parodos kolekcijoje pristatomi pertapyti ir sertifikuoti darbai yra neišvengiamas kompromisas, jei norime parodyti plačiajai Lietuvos visuomenei, kas yra impresionizmas, žymiausi jo atstovai ir jų kūriniai “, – žada VšĮ „Art Central“ projektų vadovė Agnė Norkutė.

KKKC Parodų rūmų nuotr./KKKC Parodų rūmuose atveriama paroda „Pasaulio dailės lobynai: nuo Monė iki van Gogo“.
KKKC Parodų rūmų nuotr./KKKC Parodų rūmuose atveriama paroda „Pasaulio dailės lobynai: nuo Monė iki van Gogo“.

Minėti dailininkai ir jų kūriniai yra vieni labiausiai žinomų pasaulyje, o jų poveikis tapybai ir meno istorijai – milžiniškas. „Tai edukacinė paroda, supažindinanti su impresionizmu dailėje, perteikianti to laikotarpio istorinį bei socialinį kontekstą. Pasitelkę įvairias priemones, sukūrėme tokią parodą, kad lankytojas patektų į skirtingas paveikslų įkvėptas aplinkas: ankstyvą rytą gamtos apsuptyje, kurią taip savo darbuose vaizdavo impresionistai ar į patį Paryžiaus kavinių ir miesto šurmulį. Siekiame suteikti laisvę lankytojui pačiam pajausti meną be jokio išankstinio nusistatymo, žinojimo ir suvokti kūrinius natūraliai, savo jėgomis, niekam neteisiant ir nekritikuojant. Esame atviri visiems ir kviečiame meną patirti net tuos, kurie niekada negalvojo su tuo susidursiantys“, – kalba „Art Central“ projektų vadovė.

Paroda įsikurs KKKC Parodų rūmuose, Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda.

Džiaugiamės, kad iš arčiau su impresionizmo laikotarpiu galės susipažinti klaipėdiečiai ir miesto svečiai. VšĮ „Art Central“ misija – suteikti laisvę atrasti meną visiems – glaudžiai siejasi su mūsų centro tikslais. Mes taip pat siekiame priartinti meną prie plačiosios visuomenės, plėtoti edukacines programas“, – teigia Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro atstovas.

Parodos komunikacija rūpinsis kūrybinė integruotos komunikacijos agentūra „INK agency“ ir vaizdo komunikacijos agentūra „CUT! Films“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas