Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – mažųjų skulptūrų „Mainai“

„Klaipėdos galerijos“ filiale mados ir grožio centre „Herkus“ (H. Manto g. 22), šių metų lapkričio 7 d., 17.30 val. atidaroma bendra Vilniaus ir Kauno skulptorių apžvalginė mažosios skulptūrinės plastikos paroda „Mainai“.
Klaipėdoje bus pristatomos žymiųjų Lietuvos mažosios plastikos kūrėjų paroda.
Klaipėdoje bus pristatomos žymiųjų Lietuvos mažosios plastikos kūrėjų paroda. / Klaipėdos galerijos nuotr.
Temos: 1 Skulptūra

Projektas pavadintas „Mainai“, nes Klaipėdoje bus pristatyta dešimties Vilniaus ir dvylikos Kauno skulptorių mažosios skulptūrinės plastikos darbai, o gruodžio mėnesį Vilniuje, „Jonų“ galerijoje, analogišką parodą atidarys Klaipėdos skulptoriai. 

Mažoji skulptūrinė plastika – tai subrandintas, sumodeliuotas, plastiškai ir medžiagiškai įgyvendintas darbas, skulptūros kelias, leidžiantis maksimaliai išreikšti autoriaus troškimus, idėją. Šioje parodoje galima rasti puikių, novatoriškų ir originalių idėjų, tinkamų didinimui ir komponavimui viešosiose erdvėse. 

Anot projekto kuratoriaus, skulptoriaus, LDS skulptorių sekcijos pirmininko Ryto Belevičiaus: „Viešose erdvėse atsirandantys skulptūriniai objektai dažnai nebeatitinka šiuolaikinių koncepcinių, meninių, technologinių reikalavimų. Ir tai dažniausiai ne skulptorių kaltė. Visuomenė, ypač ta jos dalis, galinti įtakoti ir lemti vienokį ar kitokį pasirinkimą, nėra pasiruošusi šiuolaikiniam menui. 

Visuotinis pasaulinis tinklas skulptoriams kelia iššūkį – atsispirti keliamoms pagundoms naudotis kitų menininkų atradimais. Pagrindinis šio projekto uždavinys- skatinti originalią kūrybą, supažindinti menininkus ir ypač visuomenę su Lietuvos skulptūros procesais, jos dabartimi, pasidalinti įžvalgomis. Surinkti nacionalinę šiuolaikinės smulkiosios plastikos kolekciją, galinčią Lietuvą atstovauti užsienyje“. 

Projekto partneriai: LDS Kauno skyrius, LDS Klaipėdos skyrius, LDS Vilniaus skyrius.

Paroda veiks iki gruodžio 4 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento