Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdoje – menininko Andriaus Zakarausko ekskursija po parodą

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) 2023 m. vasario 18 d., šeštadienį, 12 val. vyks Andriaus Zakarausko ekskursija po parodą „Kūlvirstis liečiant ir neliečiant“.
Andrius Zakarauskas
Andrius Zakarauskas / E.Jankausko nuotr.

Nuo sausio 20 d. vykstančioje personalinėje parodoje A. Zakarauskas eksponuoja 20 tapybos darbų, sukurtų per pastaruosius dvejus metus.

Paskutinių kelerių metų tapybiniuose menininko ieškojimuose religinių siužetų interpretacija ir unikalių, individualių potėpių paieškos tapo pagrindinėmis parodos temomis.

Pasak autoriaus, kūrinio pagrindinis personažas yra potėpis. Tapyboje, paveiksle, liečiant ir neliečiant kuriamame vaizde jis tampa besisukančio, judančio, mašinos dauginamo vaizdo metafora. Todėl prašau, kad žiūrovas žiūrėtų į rankos sukuriamą ir mašina atliktą potėpius ir tarp jų atsirandantį santykį. Noriu, kad jis pirmiausia matytų abstrakciją, o po to jau bandytų įžiūrėti, kas tai yra, kokia žmogaus dalis ar koks vaizdinys, literatūrinis siužetas pavaizduotas.

Daug kontekstų į kūrinius sudedantis tapytojas parodoje taps gidu, pasirengusiu diskutuoti ir atsakyti į lankytojų klausimus.

Apie autorių

Andrius Zakarauskas (g. 1982) Vilniaus dailės akademijoje 2005 m. įgijo tapybos bakalauro, 2010 m. ‒ magistro laipsnius. Nuo 2004 m. dalyvauja parodose, surengė personalinių parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Italijoje, 2018 m. tapo pirmuoju Lietuvos menininku, surengusiu individualią parodą Kinijoje. 2009 m. menininkas laimėjo „Jaunojo tapytojo prizo“ konkursą, 2011 m. jam buvo skirta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premija.

KKKC Parodų rūmų nuotr./Andrius Zakarauskas
KKKC Parodų rūmų nuotr./Andrius Zakarauskas

Tapytojo kūryba pristatoma prestižinėse galerijose ir tarptautinėse šiuolaikinio meno mugėse. Jo darbų yra „Lewben Art Foundation“, MO muziejaus, Europos Centrinio banko kolekcijose, kūryba pristatoma Nacionalinės dailės galerijos nuolatinėje ekspozicijoje.

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).

Paroda veiks iki 2023 m. vasario 19 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas