Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Klaipėdoje ūš dainų šventė

Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė – tai tradicija, kuri šiame krašte bene didžiausia ir skaitlingiausia, menanti turtingą ir prasmingą Lietuvos Dainų švenčių vyksmą, aprėpianti Mažosios Lietuvos dainų švenčių patirtį, o ir didelį Klaipėdos krašto indėlį į bendrą Lietuvos kultūros ir ypač Dainų švenčių istorijos aruodą.
Savaitgalį Klaipėdoje vilnys Dainų šventė
Savaitgalį Klaipėdoje vilnys Dainų šventė / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Choras

„Šiandien švenčiame garbingą Lietuvos Dainų švenčių 100-metį. Tad ir šių metų Vakarų Lietuvos dainų šventė yra skirta šiai iškiliai datai paminėti. Mes pelnytai galime didžuotis, kad Mažosios Lietuvos muzikinės kultūros vyksmas, o ir Klaipėdos kraštas labai svariai prisidėjo prie Lietuvos Dainų švenčių istorijos. Juk, gerokai anksčiau, pirmoji dainų šventė Klaipėdoje buvo surengta dar 1869 metais", – teigė dr. Algirdas Šumskis, Vakarų Lietuvos dainų šventės meno vadovas ir direktorius.

Organizatorių nuotr./Dainų šventė Klaipėdoje
Organizatorių nuotr./Dainų šventė Klaipėdoje

Prasmingai apie dainų šventes rašė lietuvių filosofas, rašytojas, Mažosios Lietuvos kultūros ir visuomenės veikėjas Vydūnas. Pradėdamas 1927 metų pirmąją Mažosios Lietuvos lietuvių dainų šventę jis sakė: „Švęsti – yra giedoti iš savo sielos gelmių, reiškia nešti savo, būtent žmogiškumo, balsą į pasaulį...“.

2024 metai pažymėti tuo, kad jau šimtmetį gyvuoja Lietuvos dainų švenčių vyksmas. Ir šio vyksmo dalis yra Vakarų Lietuvos dainų šventė Klaipėdoje.

Dainų šventės renginiai prasidės jau išvakarėse, birželio 8 dienos, kur Vasaros koncertų estradoje repetuos šokių kolektyvai, o Teatro aikštėje bus surengtas dainų šventės dalyvių koncertas.

Dainų šventės dieną, birželio 9-ąją, jau nuo pat ryto, Klaipėdos vasaros koncertų estradoje vyks chorų, tautinės muzikos orkestrų repeticijos, o estrados prieigose miestiečius ir visus svečius pasitiks tautodailininkų mugė.

Organizatorių nuotr./Dainų šventė Klaipėdoje
Organizatorių nuotr./Dainų šventė Klaipėdoje

Birželio 9 d. 16val. vyks iškilmingos dainų šventės dalyvių eitynes, kurios vyks nuo Atgimimo aikštės bei Herkaus Manto g. sankryžos iki Vasaros koncertų estrados. Šventinėje eisenoje dalyvaus ir Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras, vadovas Egidijus Miknius.

Po eitynių, 17 val. Klaipėdos vasaros koncertų estradoje vyks pagrindinis renginys – Vakarų Lietuvos dainų šventė, skirta Lietuvos Dainų švenčių 100-mečiui.

Organizatorių nuotr./Dainų šventė Klaipėdoje
Organizatorių nuotr./Dainų šventė Klaipėdoje

Šiemetinėje Klaipėdos dainų šventėje dalyvaus per 270 meninių kolektyvų ir daugiau nei 6500 dalyvių iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius