Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos etnokultūros centre viešės Gražina Kadžytė

Ketvirtadienį, 18 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) kviečiame į susitikimą su etnologe Gražina Kadžyte. Šį vakarą išgirsime apie advento dienų prasmes bei tradicinį orų spėjimo kalendorių.
Gražina Kadžytė
Gražina Kadžytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Gražina Kadžytė išsamiai papasakos apie Adventą ir šio laikotarpio iškilesnes datas. Sužinosime apie šv. Andriejaus burtus, apie šv. Barboros  naktį, kaip šv. Mikalojus tapo Santa Klausu ir ką primena šv. Liucija. Etnologė taip pat primins ir kitus Advento reiškinius, tautosakos  personažus.

Nuo šv. Liucijos (gruodžio 13 d.)  iki Kūčių senoliai įdėmiai stebėdavo  orus, kiekvienos dienos prognozes priskirdami ateinančių metų mėnesiams:  gruodžio 13-oji pranašavo sausį, 14-oji – vasarį ir t. t. Visas pastabas  kruopščiai žymėdami bei taikydami tik savo vietovei – neklysdavę. Šių metų  adventinė akcija – lietuviškų orų kalendoriaus patikra. Senamiesčio orų prognozes fiksuos Klaipėdos etnokultūros centras (stebėjimai bus eksponuojami Meno kiemo dirbtuvėse (Daržų g. 10). Kviečiame visus klaipėdiečius įvairiose Klaipėdos vietose stebėti ir prognozuoti 2014-ųjų metų orus. Stebėjimų ir prognozavimo instrukciją ves etnologė Gražina Kadžytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas