Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos Parodų rūmuose – Ingajos muzikinis projektas „Banguoti“

Penktadienį, 18.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) atlikėja, dainų autorė ir kompozitorė iš Klaipėdos, Ingaja-Inga Mikulėnė pristatys savo naują muzikinį projektą „Banguoti“. Jis KKKC bus rodomas iki spalio 28 d.
Ingaja
Ingaja / Paliaus Butkaus nuotr.

Žmonės - banguoti, kaip jūra

Muzikinis projektas „banguoti“ kalba apie kūrėjus Klaipėdos mieste ir jų santykį su jūra. Žmogaus santykis su gamta – labai glaudus, o Klaipėdos miestas turi puikias sąlygas puoselėti šį ryšį. Įvairiuose šaltiniuose yra glaudžiai minimas gamtos ir kūrybiškumo santykis.

KKKC nuotr./Projektas „Banguoti“.
KKKC nuotr./Projektas „Banguoti“.

Atrodo, kad laikas, praleistas gamtoje gali sustiprinti kūrybinius mąstymo procesus, padėti susitelkti bei generuojant idėjas ir atgauti jėgas. Dažnai kūrybingi žmonės yra laikomi tokiais, kurie „ilgą laiką būna viduje“: sėdi tamsoje bei dirba valandų valandas savo dirbtuvėse. Tačiau vis daugiau tyrimų atskleidžia, jog susiliejimas su gamta irgi gali suteikti postūmį kūrybiniams procesams. Todėl šio projekto tikslas – parodyti, kad gyvenimas uostamiestyje yra puiki terpė vystyti savo projektus, generuoti idėjas, susilieti su jūra, gamta, tačiau tuo pačiu atrasti save ir progresuojančiame mieste... išlaikant pusiausvyrą vis spartėjančiame kasdienybės ritme. Planuojama, kad projekto „Banguoti“ metu bus pakalbinta iš viso dvidešimt Klaipėdos kūrėjų, pasidalinsiančių savo mintimis apie gyvenimą ir kūrybą prie jūros. Išgirskime, atraskime, pamatykime Klaipėdą kitaip.

Domo Rimeikos nuotr./Projektas „Banguoti“.
Domo Rimeikos nuotr./Projektas „Banguoti“.

Ingaja-Inga Mikulėnė (g. 1988 m.) – atlikėja, dainų autorė ir kompozitorė iš Klaipėdos, derinanti gilius, svajingus „indie“ muzikos garsus su „ambient“ muzikos potėpiais. Ingaja įkvėpimo ieško gamtoje, kurią kartais atranda savo viduje. Atlikėja siekia užmegzti ryšį su klausytojo vidiniu pasauliu čia ir dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas