Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos vasaros skaitykloje – aktoriaus Alekso Mažono kūrybos vakaras

Liepos 30 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvioje vasaros skaitykloje (Karlskronos aikštėje) kviečiame į aktoriaus, režisieriaus, pantomimos teatro „A“ vadovo Alekso Mažono kūrybos vakarą. Programoje – spektaklių ištraukos, pokalbiai. Renginio režisierė – Dalia Kanclerytė.
Mimas Aleksas Mažonas
Mimas Aleksas Mažonas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Aleksas Mažonas jau 38 metus vadovauja teatrui, o šiemet švęs savo 60 metų jubiliejų.

Per tą laiką jis pastatė daugiau nei 40 įvairiausių spektaklių. A. Mažonas sako, jog teatro trupė jam yra dovana.

„Jie nuostabūs aktoriai. Žinoma, jie daro ir klaidų, bet man yra gera su jais dirbti, nes auga jie, ir augu aš“, – pasakoja aktorius. Renginio metu matysime A. Mažono vaidinamas spektaklių ištraukas, Interaktyvios vasaros skaityklos scenoje vaidins ir šio teatro aktoriai. Sužinosime, kokia yra teatro prasmė, tikslas, ką galima atskleisti per judesį, nes judesys sukelia vidinius virpesius, kuriuos bandome atpažinti. Tuomet ir prasideda pantomimos teatro kelionė, kuri juda šviesos pažinimo link.

Renginių ciklas „Teatro svetainė“ suteikia unikalią galimybę susitikti su žymiausiais Lietuvos aktoriais, režisieriais, dramaturgais, išgirsti apie šiuolaikinio teatro kryptis ir tendencijas, suprasti, kas yra teatras, ką reiškia būti aktoriumi, kas yra aktorystė.

Renginys organizuojamas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Biblioteka bendruomenei: (ne)galios įkvėpti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas