Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klube „Prie arbatos“ diskusija tema – „Piktas teatras/ Pykčio teatras?“

Gruodžio 6 d. 18 val. Menų spaustuvės Infotekoje klube „Prie arbatos“ žinomi režisieriai pakvies diskutuoti tema – „Piktas teatras/ Pykčio teatras?“
Menų spaustuvės publika
Menų spaustuvės publika / Kamilės Žičkytės nuotr.

Pastaruoju metu mūsų scenose vienas po kito užgimsta skirtingų temų, intencijų, vienaip ar kitaip pavykę spektakliai, kuriuos vienija tai, ką labai sąlygiškai (ir sąmoningai provokatyviai) galima pavadinti pykčiu.

Fizinė ir kalbinė agresija, raumenys ir keiksmai, kovos menų plastika, smagiai chuliganiškas požiūris į visus tradicinius sceninės kūrybos elementus nuo dramaturgijos iki vaidybos. Kas tai yra? Kodėl? Kam? Kodėl dabar? – klausimų kyla begalės.

Diskusijoje atsakymų ieškos teatrologė Vlada Kalpokaitė, konceptualizuos ir kontekstus nuo scenos tolyn plės publicistė ir filosofė Nida Vasiliauskaitė, teorijas ir abstrakcijas tikrove matuos režisieriai Artūras Areima, Agnius Jankevičius ir teatrinio judėjimo „No Theatre“ atstovai.

Klubas metus užbaigs (gruodžio 13 ir 20 dienomis) diskusijomis apie labiausiai lauktą ir ką tik Lietuvos nacionaliniame dramos teatro įvykusią režisieriaus Oskaro Koršunovo premjerą „Katedra“, kurią aptarti pakviesime istorikus ir literatūrologus, o prieš artėjantį Menų spaustuvės festivalį „Kitoks teatras vaikams“ kalbėsime apie teatrą vaikams ir jiems kuriančius menininkus.

Gruodžio 6 d. Menų spaustuvės Infotekoje klubas „Prie arbatos“ sušilti ir padiskutuoti tema – „Piktas teatras/ Pykčio teatras?“, kviečia visus – įėjimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas