Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti per Jonines?

Trumpiausia metų naktį iš birželio 23-iosios į 24-ąją meno ir kultūros mylėtojų laukia sutartinės, burtai, pasakojimai ir kiti netikėti renginiai. Telieka nuspręsti, kur – Nidos kopose ar Rumšiškėse – šįmet minėsite Jonines.
Joninės Šventojoje
Joninės Šventojoje / Organizatorių nuotr.

1

Joninės Klaipėdoje

Birželio 22 dieną, kai saulė, dangum eidama, pasieks aukščiausią metų kelionės tašką, kviečiame į Joninių šventę Klaipėdoje, Jono kalnelyje. Jūsų lauks žolynų paslaptys ir burtai, vainikų pintuvės, Jonų, Janinų ir Rasų sveikinimai. Jono kalnelio prieigose įsikurs žaliasis jomarkas ir etnožaidimų pieva.

Kada

birželio 22 d.

Kur

Klaipėda

Kiek

nemokamai

2

„Tek saulužė ant maračių“

Birželio 21–24 dienomis kartu su folkloro ansambliais, muzikos atlikėjais, istorijų pasakotojais, gamtininkais ir amatininkais trumpiausių metuose naktų magija bus galima mėgautis vaizdingiausioje Lietuvos vietoje – ant Kuršių marių kranto.

Kada

birželio 21–24 d.

Kur

Nida

Kiek

nemokamai

3

Joninių naktis Lietuvos etnografijos muziejuje

Birželio 23 d., 19 val. Lietuvos etnografijos muziejus kviečia pasinerti į vasarišką Joninių naktį Rumšiškėse. Vasarvidžio virsmui atėjus, gamtoje pasiekiama didžiausia gyvybinių jėgų sankaupa. Augmenija pasiekia aukščiausią suvešėjimą ir brandą, įgyja ypatingiausių galių, o mums svarbu suskubti jų pasisemti, mokėti panaudoti ir net sutaupyti ateičiai. Smalsu, kaip tai pasiekti? Kviečiame susiburti muziejuje ir trumpiausią metų naktį praleisti kartu.

Kada

Birželio 23 d., 19 val.

Kur

Rumšiškės

Kiek

10 eurų

4

Joninės Šventojoje

Trumpiausią metų naktį pasitinkant, Šventoji pakvies į smagią, stebuklingą ir kupiną aktyvių pramogų Joninių šventę. Birželio 21–24 dienomis čia šurmuliuos Joninių mugė, kurioje daugiau nei 130 tautodailės, paveldo ir išskirtinių produktų kūrėjai kvies susipažinti su savo gaminiais.

Kada

birželio 21–24 d.

Kur

Šventoji

Kiek

nemokamai

5

„Farm on Fire“

Antrus metus iš eilės Ukmergėje rajone, ekologiškoje sodyboje „Farmers Circle“ vyksiančiame festivalyje „Farm on Fire“ svečių lauks ne tik milžiniški Joninių laužai, legendinių Lietuvos atlikėjų muzika, bet ir pažintis su naujais, gurmaniškais skoniais. Festivalio organizatoriai restoranų tinklas „Senatorių pasažas“ džiaugiasi galėdami pasiūlyti net trijų „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertintų šefų – Andriaus Kubiliaus, Arnor Ingi ir Justino Misiaus – ruošiamą maistą, kuris nepaliks abejingų net ir labiausiai išlavinto skonio gurmanų.

Kada

birželio 23–24 d.

Kur

Ukmergė

Kiek

21.20–275 eurai

6

Joninės Birštone

Pasitinkant vidurvasarį – ilgiausią metų dieną ir trumpiausią naktį – Birštone bus švenčiamos magiškos Joninės. Kurortas sujungė šios šventės tradicijas ir unikalias pramogas į turiningą Joninių programą. Birželio 23 d. čia skambės muzika, vyks sporto renginiai, tarp kurių – ir naktinės kopimo į bokštą varžybos. Gatvės maisto festivalyje nosis kutens gardžiausi kvapai, bus degustuojama Joninių sriuba. Šėlti ir švęsti vasaros saulėgrįžos šventę kvies vakaro koncertas ir tradicinis laužas.

Kada

birželio 23 d.

Kur

Birštonas

Kiek

nemokamai

7

Joninės prie Trakų ežerų

Dar nežinote, ką veiksite Joninių savaitgalį? Pasitikite trumpiausią metų naktį Trakų rajone. Įdomiausių renginių čia tikrai nestigs: nuo tradicinių apeigų ir magiškų šventinių koncertų, iki gyvųjų Viduramžių miestelio, edukacijų ir amatų demonstravimo, aksominių operos ir operečių arijų ir kitų išskirtinių pasirodymų.

Kada

birželio 22–23 d.

Kur

Trakai

Kiek

nemokamai

8

Joninės Druskininkuose

Joninės Druskininkuose labai laukiamos, nes būna kupinos paslapties, apeiginių elementų bei žaidimų. Tradiciškai pinami žolynų vainikai, naktį su fakelais einama praustis Druskonio ežere, deginami laužai, dainuojama, šokama ir, žinoma, ieškoma paparčio žiedo netradiciniuose intriguojančiuose naktiniuose žygiuose. Joninių mugė sugrįžta į jaukiąją Druskininkų Vilniaus alėją ir džiugins pirkėjus bei smalsautojus birželio 21-23 dienomis.

Kada

birželio 21-23 d.

Kur

Druskininkai

Kiek

nemokamai

9

Rasos šventė Verkių parke

2024 m. birželio 21 d., penktadienį, nuo 19.00 val. vakaro iki saulės patekėjimo Verkių rūmų parke šurmuliuos tradicinė Rasos šventė. Jau dvidešimt penktą vidurvasarį, kai gamta ir žolynai klesti, kupėja, rasoja, visi drauge švęsime senąją trumpiausios nakties – vasaros saulėgrįžos šventę. Pasipuoškite vainikais, susiskinkite devynių žolynų Kupolę, pasiimkite lauknešėlį ir su šeimomis, draugais atvykite į liepomis kvepiantį Verkių parką.

Kada

birželio 21 d., 19 val.

Kur

Verkių parkas Vilniuje

Kiek

nemokamai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas