Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Jamesas Bluntas
Jamesas Bluntas / Organizatorių nuotr.

1.

James Blunt koncertas

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka

Prieš 17 metų debiutavęs 2004 metų hito „You‘re Beautiful“ autorius greitai tapo viena ryškiausių muzikos pasaulio žvaigždžių ir penkiskart buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimuose. Pirmasis J.Blunto albumas „Back to Bedlam“ akimirksniu tapo platininiu, o taip pat buvo pripažintas vienu geriausiai parduodamų dešimtmečio (2000-10) albumų. Geriausiu XXI amžiaus britų atlikėju tituluojamas J. Bluntas paskutinį kartą Lietuvoje viešėjo 2018 metais, kuomet, „The Afterlove“ turo metu, surengė įspūdingą šou Vilniuje.

Kada

Gegužės 31 d.;

Kur

Avia Solutions Group arenoje, Vilniuje;

Kiek

nuo 19.30 eur.

2.

Elektroninės muzikos festivalis „Optimismo“

Tautvydo Stuko nuotr. /Kauno modernizmo architektūros tarptautinė kilnojamoji paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas 1918-1940 m.“
Tautvydo Stuko nuotr. /Kauno modernizmo architektūros tarptautinė kilnojamoji paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas 1918-1940 m.“

„Optimismo“ – tai į industrinę praeitį atsigręžiantis, šiuolaikine eksperimentine ir elektronine muzika alsuojantis festivalis. Renginį įkvėpė Kauno, tarp dviejų pasaulinių karų tarnavusio kaip laikinoji Lietuvos sostinė ir per šį laikotarpį išaugusio septynis kartus, fenomenas. Spartų tempą tuomet skatino siekis kurti geresnę, gyvybingesnę ir įdomesnę ateitį. Kurti laikantis gaivaus ir funkcionalaus modernistinio požiūrio. Visai kaip modernizmo architektūros kūrėjai, pasižymėję politiniu, socialiniu, ekonominiu ir kultūriniu optimizmu, taip ir šiuolaikinės muzikos kūrėjai, kuriuos pristato „Optimismo“, drįsta eksperimentuoti su technologijomis ir išsiskiria virtuoziškumu, netradicine kūrinių struktūra bei naujais kūrybiniais metodais.

Kada

Birželio 3–5 d.;

Kur

Tiksli renginių lokacija bus atskleista vėliau;

Kiek

Nuo 20 eur.

3.

Pažaislio muzikos festivalio atidarymas

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pažaislio vienuolynas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pažaislio vienuolynas

Legendinio amerikiečių kompozitoriaus, muzikos novatoriaus Georgo Gershwino (1898–1937) opera „Porgis ir Besė“ scenos šviesą išvydo 1935-aisiais. Nors operos kūrimo procesas ėjosi lengvai, visai kitaip buvo su jos įgyvendinimu ir priėmimu. Operos pasaulis buvo nepasiruošęs juodaodžių operai, džiazo pasaulis buvo nepasiruošęs operai apskritai. Ir nors G.Gershwinui pavyko rasti pagrindinius vaidmenis galinčius atlikti afroamerikiečius dainininkus, „Porgis ir Besė“ iš pradžių populiarumo nesulaukė. Tikroji kūrinio sėkmė aplankė tik 1976-aisiais – po pastatymo Hiustono didžiojoje operoje „Porgis ir Besė“ tapo viena žymiausių ir dažniausiai atliekamų operų pasaulyje.

Kūrinio veiksmas vyksta 1912 m. juodaodžių žvejų kaimelyje Pietų Karolinoje. Besė – prastą reputaciją turinti moteris, bandanti pabėgti nuo savo žiauraus mylimojo, kuris įtariamas žmogžudyste. Vienintelis žmogus, norintis suteikti jai pastogę – luošys Porgis. Operos muzikiniame audinyje girdėti Niujorko džiazo muzikos atspalvių, jame gausu juodaodžių liaudies dainų, bliuzo, spiričiuelio motyvų. Simboliška, kad pasaulinio muzikos lobyno hitu tapusi arija „Summertime“ iš operos „Porgio ir Besės“ skelbia vasaros bei didžiausio Lietuvoje klasikinės muzikos festivalio pradžią!

Kada

birželio 03 d. 20 val.;

Kur

Pažaislio vienuolyne, Kaune;

Kiek

nuo 20 eur.

4.

Bernardinų kiemo atidarymas kartu su „Ministry of Echology“

Aušros Umbrasaitės nuotr./Ministry of Echology
Aušros Umbrasaitės nuotr./Ministry of Echology

Bernardinų kiemas oficialiai atveria savo vartus! Tai yra gatvės maisto ir laisvalaikio erdvė, pačioje miesto širdyje. Pirmojo vakaro svečiai – gyvos muzikos grupė „Ministry of Echology“. Jau daugiau nei dešimtį metų gyvuojanti grupė šokdins visus regio ir dub stiliaus ritmais.

Kada

Birželio 3 d.

Kur

Bernardinų kiemas, Vilnius.

5.

Nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė”

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nominantų paskelbimas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nominantų paskelbimas

Nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė”, įprasminantys ryškiausius pastarųjų metų kino pasaulio įvykius, pagerbiantys kūrėjus bei jų darbus, Vilniuje įvyks jau 13-ąjį kartą. Išskirtinėje šių metų ceremonijoje už geriausius kino darbus bus įteikta 19 prestižinių „Sidabrinės gervės“ statulėlių, už geriausią studento darbą – tradicinis „Sidabrinės gervės kiaušinis“, o už viso gyvenimo nuopelnus – „Auksinė gervė“, taip pat paaiškės, kas pelnys „Žiūroviškiausio filmo“ apdovanojimą. Bus įteiktas specialus LKC ir AVAKA prizas už „Metų indėlį į kino industriją“.

Kada

Birželio 5 d., 19.00–23.00 val.

Kur

Tiesioginė transliacija per lrt.lt;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas