Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
„Vilnius skaito“
„Vilnius skaito“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

1.

Atidaroma vasaros skaitykla Vilniuje

Luko Balandžio / 15min nuotr./Trečiajam sezonui Lukiškių aikštėje atsidarė „Vilnius skaito“ skaitykla
Luko Balandžio / 15min nuotr./Trečiajam sezonui Lukiškių aikštėje atsidarė „Vilnius skaito“ skaitykla

Penktąjį kartą savo veiklą pradeda #VilniusSkaito. Kartu su partneriais organizatoriai parengė specialią programą, truksiančią visą mėnesį.

Kada

Gegužės 6 d., 15.00 val.

Kur

Lukiškių aikštė;

2.

Kuratorės Sonia Voss ir fotografės Tina Bara pokalbis

Pokalbio atspirties taškas – parodoje demonstruojamas T.Baros video filmas „Ilgas laikas“ (2006). Parodos kuratorė ir menininkė kalbėsis apie kūrybą VDR laikais ir apie vieną seniausių meno mokyklų Vokietijoje – Leipcigo aukštąją grafikos ir knygos meno mokyklą (Hochschule für Grafik und Buchkunst), kurioje fotografijos mokėsi dauguma parodoje pristatomų menininkų.

Kada

birželio 7 d., 17.30 val.

Kur

Nacionalinėje dailės galerijoje.

3.

Diskusija „Ką daryti su Venclovų namais-muziejumi?“

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Venclovų namai – muziejus
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Venclovų namai – muziejus

Keletą metų viešojoje erdvėje vyksta apsikeitimas nuomonėmis apie Venclovų namų – muziejaus veiklą, jo vietą Lietuvoje veikiančių atminties institucijų žemėlapyje, o taip pat galimus sprendimus, kurie lemtų pastarojo muziejaus likimą.

Palikti viską taip, kaip yra? Uždaryti? Imtis esmingos pertvarkos? Kaip taisyklė pastarąsias nuomones reiškiantys vilniečiai, akademikai, kultūros bendruomenės atstovai, visuomenės veikėjai, politikai randa daugybę argumentų, paremiančių vieną ar kitą nuomonę. Pastaroji nuomonių raiška dažniausiai sukelia daug emocijų, kurios neretai sutrukdo konstruktyvios diskusijos vyksmui.

Kada

gegužės 9 d. 14:00-15:30 val.

Kur

Vilniaus rotušė, Kamerinė salė

4.

Filmo „Kas bijo ideologijos“ peržiūra

Filmas „Kas bijo ideologijos“ (rež. Marwa Arsanios) yra filmų programos „Tarp praeities ir ateities“, kurioje rodomasVidurio Rytų ir Šiaurės Afrikos moterų kūrėjų, dalis.

Ši filmų programa – tai šiuolaikinių Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos moterų menininkių judančių vaizdų kūrinių rinkinys, kuriame susilieja dokumentika, eksperimentai, mokslinė fantastika ir Arabfuturizmas.

Kraštuose, pažymėtuose sukilimais, militarizuotomis teritorijomis ir pasieniais, meninink(i)ų vaizduotės ir naratyvo dalimi tapo kolonistų palikti naikinimo ir rekonstrukcijos pėdsakai, perkėlimo, migracijos, ekologijos ir klimato kaitos iššūkiai. Sukilimais ir civiliniais karais pažymėta praeitis ir apokaliptinėmis nuojautomis dvelkianti ateitis programos filmuose virsta alternatyviomis istorijomis ir naujomis realybėmis. Taip atsiveria erdvė netikėtoms trajektorijoms ir kritiniam mąstymui apie Šiaurės Afriką ir Vidurio Rytus.

Peržiūrose išvysite menininkių iš Libano, Palestinos, Egipto, Maroko bei jų diasporos kūrinius.

Kada

Birželio 9 d. 19.30 val.

Kur

„Planetoje“

5.

Smaragdų kelio atidarymas

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr./Kauno rajone sužibės iniciatyva – unikalusis Smaragdų kelias
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr./Kauno rajone sužibės iniciatyva – unikalusis Smaragdų kelias

Smaragdų kelias – naujas kultūrinis maršrutas Kauno rajone, kuriame pristatomi pastarųjų metų profesionalių Lietuvos menininkų (Tado Černiausko-Tadao, Vytauto Viržbicko, Donato Jankausko-Duonio, Kotrynos Čalkaitės ir Vėjo Aliuko, Donato Bielkausko-Donio ir kt.) kūriniai. Iš viso Smaragdų kelyje bus galima rasti virš pusšimčio meninių objektų. Atidarymo metu, Neveronyse vyks pokalbių šou, koncertas ir meno objekto atidarymas ant Neveronių vandens bokšto.

Kada

Birželio 10 d., 20:30 val.;

Kur

Neveronys (parkelis šalia Neveronių gimnazijos)

Visa programa

čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas