Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Norvegijos muzikos žvaigždė Aurora
Norvegijos muzikos žvaigždė Aurora / Koncerto organizatorių nuotr.

1.

Šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“

Tautvydo Stuko nuotr./„Audra“
Tautvydo Stuko nuotr./„Audra“

Artėja „Audra“. Per keletą dienų pamatysite visą Kauno ateitį! Šiuolaikinio meno instaliacijos ir elektroninė, eksperimentinė bei akustinė muzika persikels į industrines miesto erdves. Šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“ – jaunimo gyvenimo būdą, kultūrą ir vertybes atspindintis renginys, kuriantis smalsią bendruomenę per patirtis ir drąsias diskusijas. Festivalyje „Audra“ pasyviu stebėtoju būti nepavyks!

Kada

birželio 29 d.–liepos 3 d.

Kur

Kaune.

2.

Prof. Andrzejaus Nowako, paskaita apie lenkų-rusų santykius

Lenkijos prezidentūros nuotr./Andrzejus Nowakas
Lenkijos prezidentūros nuotr./Andrzejus Nowakas

Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje ir Varšuvos universiteto Rytų Europos centro Vilniaus atstovybė maloniai kviečia į garsaus lenkų istoriko prof. Andrzejaus Nowako paskaitą. Jos tema – „Lenkija ir Rusija. Laisvės ir despotijos kaimynystė“. Tai šešta paskaita iš ciklo „Vilniaus–Varšuvos kolokviumai“, kuris vyksta Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose. Paskaitos pavadinimas susijęs su profesoriaus paskutinės knygos antrašte.

Kada

birželio 29 d., 18:00 val.

Kur

Valdovų rūmuose;

Registracija

čia.

3.

Tomo Lovelace'o paroda „Repeticijos kambarys“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Galerija „Atletika“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Galerija „Atletika“

Tai personalinė Londone įsikūrusio menininko Tomo Lovelace'o paroda, kurioje pristatomi nauji kūrėjo performanso, fotografijos ir video darbai, sukurti atliepiant galerijos pastato – kaip buvusios mokyklos – architektūrą bei istoriją. Ši nauja darbų kolekcija per pastaruosius metus vystėsi daugiausia dėmesio skiriant šios vietos istorijai, o ypač sporto salei kaip bendruomenės būrimo, treniruočių ir sveikatingumo erdvei. Šių kūrybinių tyrinėjimų rezultatas – paroda, žiūrovams atsiverianti kaip fotografija grįsta instaliacija, didelio mastelio nuotraukas eksponuojant ant erdvės sienų ir grindų.

Kada

Atidarymas ir performansas: birželio 30 d. 19:00 val., durys atviros nuo 18:30 val.;

Kur

galerijoje „Atletika“, Vilniuje.

4.

Auroros koncertas

Norvegijos muzikos žvaigždė Aurora
Norvegijos muzikos žvaigždė Aurora

Į naują Lukiškių kalėjimo versiją vilioja Billie Eilish įkvėpimas – Aurora. Norvegės karjera taip galingai prasidėjo ir įsisuko, kad pačiai turėjo apsvaigti galva. 2015 metais jos išleistas albumas „Running With The Wolves“ pakeitė jos gyvenimą visiems laikams. Singlas „Runaway“ tapo didžiausiu hitu ir net dabar karaliauja „TikToke“. Tais pačiais metais ji jau dainavo Nobelio taikos premijos laureatams, „John Lewis“ reklamoje atliko „Oasis“ koverį ir apšildė islandų „Of Monsters And Men“ pasirodymus galingame ture.

Kada

liepos 1 d.;

Kur

Lukiškių kalėjime;

Kiek

nuo 36 eurų.

5.

Spektaklio „Šiukšlės, miestas ir mirtis“ premjera

Mėnulyje, kuris toks pat nebegyvenamas kaip ir žemė statomi milžiniški miestai. Miestuose šalta, tad ir žmonės juose šąla ne veltui. Nors gyvenamoji vieta pasikeitė, žmonės nepasikeitė nė kiek. Mėnulyje gyvas antisemtizmas, homofobija, ksenofobija. Regis vėl kartojasi istorija.

Kada

liepos 2–3 d.;

Kur

Artūro Areimos teatre;

Kiek

nuo 14,20 eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas