Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Grupė „Superkoloritas“ (Adomas Koreniukas, Giedrė Nalivaikaitė)
Grupė „Superkoloritas“ (Adomas Koreniukas, Giedrė Nalivaikaitė) / Miglės Kirklytės nuotr.

1

Lėlių spektaklio „Šišion“ premjera

Šišion gyveno šišioniškiai – čionykščiai, autochtoniški Klaipėdos krašto gyventojai. Juodai apsirėdę, surinkimininko namuose suoluose susėdę, sakytojo klausantys žmonės – Anitos, Gerdos, Renatos. Iš porceliano puoduko geriantys, kafiją užkandantys pyragu žmonės – Dietrichai, Dorotėjos, Helmutai. Autorius: Linas Zubė.

Kada

gruodžio 7 d., 18 val.;

Kur

Priekulės kultūros centre;

Kiek

nemokamai.

2

Animacinių filmų programa „Vis tiek Odesa. Aeroplanas“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martyno Mažvydo biblioteka
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martyno Mažvydo biblioteka

Šioje programoje – kita devynių Ukrainos režisieriaus Stepano Kovalio filmų po 3 minutes kolekcija iš ciklo „Mano kraštas – Ukraina“. Filmuose autorius pristato trumpas ir nuotaikingas ukrainiečių pasakas apie Jaroslavo dubenį, magišką purvą, šakutės istoriją, velykinių kiaušinių, saulės akmens, juodojo ežero, smėlio dugno ir Odesos istoriją. Šias istorijas linksmai pristatys linksmuolis katinas ir dainų bei istorijų rašytojas.

Lietuviškoji programos dalis sudaryta iš Henriko Vaigausko ir Jūratės Leikaitės trumpų filmų, kuriuose tėtis gamina aeroplaną savo vaikams, o po to keliauja su jais žvejoti, slidininkai patiria daugybę linksmų nuotykių, paukštis maitina milžinišką jauniklį, paršiukas Čiukas gabena svarbų siuntinį, o sraigė Maiva sumano pakeisti savo kiautą į kaktuso spyglius.

Kada

gruodžio 8 d., 11 val.;

Kur

Mažvydo bibliotekoje, Vilniuje;

Kiek

nemokamai.

3

Justina Auškelytė griežia Beethoveną

Neeilinio talento, charizmatiška jaunosios kartos smuikininkė Justina Auškelytė – galbūt dar ne visiems girdėtas, bet švytintis vardas Lietuvos muzikos padangėje. Šį vakarą klausytojams smuikininkė atliks Ludwigo van Beethoveno koncertą smuikui ir orkestrui D-dur. Jau daugiau kaip 200 metų šis kūrinys pripažįstamas kaip vienas iš didžiausių kada nors smuikui parašytų darbų.

Kada

gruodžio 9 d., 19 val.;

Kur

Valdovų rūmuose, Vilniuje;

Kiek

nuo 8,20 iki 25 eurų.

4

Grupės „Superkoloritas“ koncertas

„Superkoloritas“ – tai naujosios elektrinės estrados duetas, kuriame jėgas suvienijo Giedrė Nalivaikaitė iš grupės „shishi“ ir Adomas Koreniukas, grojantis „Planeta Polar“. Kartu jie kuria naująją lietuvišką estradinę muziką. Tai – šilta, pozityvu ir romantiška.

Kada

gruodžio 9 d., 18 val.;

Kur

Kauno menininkų namuose;

Kiek

15 eurų.

5

Spektaklio „Lost Lost Lost“ premjera

Domo Rimeikos nuotr./Spektaklio „Lost Lost Lost“ repeticijų akimirka
Domo Rimeikos nuotr./Spektaklio „Lost Lost Lost“ repeticijų akimirka

Netolima praeitis. Pasaulyje po didžiosios katastrofos nebeveikia kompiuteriai, telefonai ir internetas. Nėra jokio būdo įrašyti ar atkurti praeityje sukurtus skaitmeninius vaizdus. Šioje postapokaliptinėje realybėje grupė archeologų, etnografų ir performerių ieško artefaktų, likusių iš senojo pasaulio. Vieną dieną jie iškasa iš žemės Šveicarijos firmos „Bolex International SA“ kamerą. Klaipėdos dramos teatras kviečia į Michało Borczucho spektaklį apie Joną Meką.

Kada

gruodžio 10 d., 18.30 val.;

Kur

Klaipėdos dramos teatre;

Kiek

nuo 11.15 iki 27.15 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas