Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 11-ąją klaipėdiečius suburs koncertas „Lietuva, kylanti iš naujo“

Klaipėdos koncertų salė ir Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia į Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtą koncertą „Lietuva, kylanti iš naujo“.
Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis
Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Renginys vyks kovo 11 dieną, pirmadienį, 17 valandą „Švyturio“ arenoje.

Prieš 23 metus išaušusi ir laisvę atnešusi Kovo 11-oji yra viena pačių reikšmingiausių Lietuvos valstybės istorijos datų. Ji atvertė naują šalies istorijos puslapį: Lietuva su viltimi pakilo naujam gyvenimui. Šis procesas tęsiasi iki šiol. Įvykdę dainuojančią revoliuciją iki šiol dvasią stipriname dainomis, kurias sukūrė mūsų protėviai ir mūsų amžininkai.

Tarsi viena didelė muzikuojanti šeima „Švyturio arenos“ scenoje pasirodys profesionalių muzikų, aktorių bei moksleivių kolektyvas. Koncertuos Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus), Klaipėdos choras „Aukuras“ (meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas). Beje, abu Klaipėdos koncertų salės kolektyvai susikūrė Nepriklausomoje Lietuvoje. Su klaipėdiečiais muzikuos Neda Malūnavičiūtė (vokalas, fleita), Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis (vokalas, gitara), Andrius Kulikauskas (klavišiniai, akordeonas). Pasirodys ir jaunoji teatralų karta – savitu balsu miesto kultūrinėje erdvėje vis dažniau prabylantys Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai (vadovai Valentinas Masalskis, Nijolė Sinkevičiūtė).

Simboliška, jog koncerte dalyvaus Nepriklausomoje Lietuvoje gimusios Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos moksleivės (mokytoja Ingrida Bertulienė). Taip šventinėje programoje, kuri bus įdomi ir patraukli visai šeimai, susijungs skirtingos atlikėjų kartos.

Koncertui diriguos Mindaugas Piečaitis. Jau keletą metų reziduojantis Vokietijoje jis nuolat palaiko ryšius su Lietuva, kūrybingai ir aktyviai dalyvauja Klaipėdos koncertų salės rengiamuose projektuose.

Koncerte „Lietuva, kylanti iš naujo“ skambės geriausi KKS edukacinių projektų „Žaismingos muzikos orkestras IX“, „Choras: smagiai ir spalvingai“ numeriai, žinomiausios aktorių dainos, lietuvių autorių Broniaus Kutavičiaus, Juozo Gudavičiaus, Vaclovo Augustino, Nijolės Sinkevičiūtės kūriniai. Tai skatins pajusti tautos vienybę, muzikoje pasisemti stiprybės ir įkvėpimo.

Kovo 11-osios šventė suteiks džiaugsmingą progą visiems pabūti kartu. Gera žinia, jog jai skirtas renginys „Lietuva, kylanti iš naujo“ yra nemokamas. Įėjimas su kvietimais, kurie bus dalinami ir likus 2  valandoms iki renginio – „Švyturio“ arenos kasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas