Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerija: mitingas Lukiškių aikštėje – sveikintinas informacinis renginys

Kultūros ministerija, reaguodama į penktadienį Lukiškių aikštėje rengiamą mitingą, kuriuo propaguojama Vyčio paminklo minėtoje aikštėje idėja, teigia, kad atskirų projektų reklaminės kampanijos nėra draudžiamos.
Atidaryta rekonstruota Lukiškių aikštė
Rekonstruota Lukiškių aikštė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Vienas iš projektų pasitelkė renginį kaip informavimo, bendraminčių subūrimo priemonę ir sveikintina, kad mūsų demokratijoje tokie dalykai vyksta“, – pranešime žiniasklaidai cituojama viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Protesto akciją organizuoja visuomeninis judėjimas „TALKA Kalbai ir Tautai“ ir Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga. Judėjimai teigia norintys priminti Kultūros ministerijai gerbti Seimo ir tautos valią, reikalauja „vykdyti Vyčio monumento statybas, nebekuriant tam dirbtinių kliūčių „kūrybinėmis dirbtuvėmis“ ir kitais būdais“.

„Dėl ministrės veiklos bus keliamas jos atsistatydinimo klausimas“, – pranešime žiniasklaidai rašo protesto akcijos organizatoriai.

Šiuo metu Kultūros ministerija ir Šiuolaikinio meno centras organizuoja konkursą renkant Lukiškių aikštės memorialą. Konkurse dalyvauja penki autoriai bei autorių kolektyvai. Trys kūrinių projektai yra susiję su Vyčio idėja, tačiau tik vienas kolektyvų Lukiškių aikštėje siūlo statyti Vyčio skulptūrą.

Balsuoti dėl Lukiškių aikštės memorialo galima čia. Tiesa, balsavimo sistema nėra be trūkumų – vienas asmuo savo balsą už mėgiamą projektą gali atiduoti kelis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant