Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31 /12:00

Kultūros ministerija VTEK skundžia V.Juozapaitį, šis ministerijos veiksmus vadina desperacija

Kultūros ministerija kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydama ištirti, ar Seimo narys Vytautas Juozapaitis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo. V.Juozapaitis nenurodė duomenų apie savo abiejų dukrų ir žento darbovietes, kurių veikla patenka į jo kaip Seimo Kultūros komiteto nario kuruojamą sritį. Parlamentaras ministerijos veiksmus vadina desperacija.
Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Parlamentaras BNS tvirtino deklaracijoje neturėjęs įvardyti minimų giminaičių, nes „Seimo narys nėra valstybės tarnautojas ir neturi jokio ryšio nė su viena institucija“, ir sakė lauksiantis etikos sargų sprendimo.

O dabar, kai nebėra prie ko kabintis, ieškoma blusų, iš kurių galimam išauginti dramblį.

„Matyt, kažkur labai skaudžiai užlipau ant nuospaudos. Lenda tokie dalykai dėl Operos ir baleto teatro, vykdomų konkursų, daug dalykų tokių, kad... Geriausia gynyba yra puolimas, daugiau net nežinau, ką pasakyti“, – į Kultūros ministerijos kreipimąsi reagavo V.Juozapaitis.

„Jei būčiau ministras, be jokios abejonės, turėčiau (minimus artimuosius – BNS) nurodyti. Jei jie būtų vadovai kokių nors institucijų, dar būtų galima nurodyti. O dabar, kai nebėra prie ko kabintis, ieškoma blusų, iš kurių galimam išauginti dramblį“, – kalbėjo Seimo narys.

V.Juozapaičio dukra Vaida Juozapaitytė–Polionovienė yra koncertinės įstaigos valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ vadovo pavaduotoja, o žentas Arūnas Polionovas yra šokių studijos „Boogie dance“ vadovas, tačiau duomenų apie šiuos asmenis V.Juozapaitis, anot ministerijos, nėra deklaravęs savo Privačių interesų deklaracijoje.

Kultūros ministerija pranešime spaudai rašo, kad VTEK adresuotame kreipimesi taip pat teiraujamasi, ar V.Juozapaitis neperžengė parlamentinės kontrolės ribų ir neveikė galimo interesų konflikto lauke, kai teikė paklausimus Kultūros ministerijai srityse, kurios susijusios su jo artimų giminaičių darbo ir veiklos sfera bei finansavimu.

Taip pat prašoma, kad VTEK pateiktų rekomendacijas Seimo nariui V.Juozapaičiui, kaip jis, turėdamas aukščiau nurodytus giminystės ryšius bei sąsajas su juridiniais asmenimis, nepažeisdamas įstatymų reikalavimų, galėtų dirbti Seimo Kultūros komitete nepatekdamas į interesų konflikto lauką.

Vadovaujantis Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymu, deklaruojantis asmuo privalo nurodyti artimus asmenis ar kitus jam žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas. Pagal įstatymą artimais asmenimis laikomi sutuoktinis, sugyventinis, partneris, kai partnerystė įregistruota įstatymų nustatyta tvarka, taip pat jų tėvai, vaikai, broliai, seserys, seneliai, vaikaičiai ir jų sutuoktiniai, sugyventiniai ar partneriai.

Konservatorius, operos solistas V.Juozapaitis yra vienas aštriausių „valstiečių“ deleguotos kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson bei jos komandos kritikų Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas