Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 09 /2020 09 10

Kultūros sričiai skirta papildomų lėšų

Vyriausybė, pakoregavusi Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, kultūros sričiai skyrė papildomų lėšų, rašoma Kultūros ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Priemonei „Kultūros ir meno paslaugoms kurti, kartu užtikrinant biudžetinių valstybės kultūros įstaigų veiklą“ įgyvendinti skirta 4 mln. 456 tūkst. eurų. Šios lėšos bus skiriamos Kultūros ministerijos žinioje esančių įstaigų kultūros ir meno paslaugoms kurti, kartu užtikrinant įstaigų veiklą dėl nesurenkamų planuotų pajamų koronaviruso (COVID-19) plitimo laikotarpiu.

Kaip 15min informavo Kultūros ministerija, 4 mln. 456 tūkst. eurų bus paskirstyta visoms Kultūros ministerijos žinioje esančioms įstaigoms, susiduriančioms su finansiniais sunkumais dėl negautų planinių lėšų, 2020 kovo 16 d. Lietuvoje paskelbus karantiną, ir dėl to uždraudus ar apribojus kultūros įstaigų lankymą, kultūros paslaugų teikimą ir (ar) kultūros renginių organizavimą.

2 mln. 800 tūkst. eurų skirta priemonei „Kino industrijai skatinti“ įgyvendinti. 1,6 mln. eurų iš šios sumos papildomai skiriama kino platintojų bei kino teatrų veiklai skatinti, o 1,2 mln. eurų – jau sukurtų filmų gamybai ir naujų vaidybinių filmų finansavimui. Minėti 1,2 mln. eurų perkeliami iš anksčiau Kultūros ministerijai papildomai skirtos 2 mln. eurų sumos meno kūrėjų kūrybinėms prastovoms mokėti. Kultūros sektoriui skirtos papildomos lėšos koronoviruso (COVID-19) pasekmėms mažinti sudarė galimybę skirti daugiau valstybės stipendijų kultūros ir meno kūrėjams, dėl to sumažėjant poreikiui mokėti už kūrybines prastovas.

„Buvo patenkinti visi reikalavimus atitikę prašymai išmokoms už meno kūrėjų prastovas mokėti, todėl likusi lėšų dalis buvo nukreipta sunkumus patiriančiam kino sektoriui. Išmokų už kūrybines prastovas prašymų natūraliai sumažėjo atsiradus papildomoms finansavimo priemonėms ­– daugiau per Kultūros tarybą paskirstytų valstybės stipendijų kultūros ir meno kūrėjams, kompensacinių išmokų, didesnio kultūros ir meno projektų finansavimo. Matant gerokai sumažėjusį poreikį lėšos buvo perskirstytos kitai sričiai“, – praneša Kultūros ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas