Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L. Šinkarenka: Norėčiau, kad sąmoningumo atsirastų daugiau ir žmonės rinktųsi vairuoti elektrinius automobilius

Baigėsi tradicinis, jaukiausiu ir romantiškiausiu save vadinantis 21–as džiazo festivalis „Nida Jazz Maratonas”. Šiemet festivalis vyko Nidoje net keturias dienas, kuriame galėjome sutikti Lietuvos, Estijos, Italijos, Vokietijos, JAV ir Rusijos džiazo legendas. Kalbiname festivalio prodiuserį ir organizatorių Leonidą Šinkarenką, kurį sutikome besiruošiantį keliauti į sostinę.
„Nida Jazz Maratonas“ festivalio prodiuseris ir organizatorius L. Šinkarenka. Michail Levin nuotr.
„Nida Jazz Maratonas“ festivalio prodiuseris ir organizatorius L. Šinkarenka. Michail Levin nuotr.

– Leonidai, kaip jaučiatės po šio festivalio?

– Dabar jau ramiai jaučiuosi. Kiekvieną kartą prieš renginį jaučiu įtampą. Tiek pernai, tiek šiemet nerimavome dėl pandemijos. Nors mūsų festivalis mažas, toks kamerinis, vis tiek didelį dėmesį skyrėme žiūrovų saugumui, skatinome laikytis SAM rekomendacijų, koncertuose buvo dalinamos kaukės, dezinfekcinis skystis. Džiaugiuosi, kad turiu komandą, kuri vis kuom pasirūpina, o aš kaip ir man priklauso kartas nuo karto tik pamaišau kortas. Juk aš džiazmenas, kitaip negaliu. Planas yra tam, kad žinotume rėmus, koncepciją, o kaip nukeliauti link tikslo yra skirtingų kelių, tiesa? (Šypsosi)

– Šiemet nematėme Jūsų koncertuojančio ant scenos. Kodėl?

– Blogai žiūrėjote, jei nematėte (Juokiasi). Aš grojau abu vakarus „Jam Session”. Šį kartą norėjau pailsėti ir daugiau pabendrauti su kolegomis, partneriais, rėmėjais. O kai bandai viską suderinti, nesigauna nei viena, nei kita. Jei pasaulis vėl neužsidarys artimiausiu metu koncertuosiu kituose festivaliuose. Neramu, nes girdėjau, jog Estijoje jau koncertus atšaukinėja.

– Planuojate koncertų turą? Kur vyksite?

– Planuoju gastroles Vokietijoje džiazo festivalyje, o rudenį Rusijoje, tačiau vėlgi, nieko čia nesuplanuosi, kai tokia neaiški situacija dėl pandemijos. Labai tikiuosi, jog surengsime planuotus koncertus.

– Matome vairuojate elektrinį automobilį, gal juo ir keliausite?

– Norėčiau, nes tai iš ties labai komfortiška mašina. Tikras vairavimo malonumas, važiuoja tyliai, galiu pailsėti. Kadangi daug laiko praleidžiu Nidoje, o šalia mano namų vyksta statybos, tai kartais ir be jokio plano sėdu pasivažinėti, juk elektra varomas automobilis neteršia gamtos. Tačiau šiuo automobiliu nekeliausime, nerizikuosime. Man užtenka, kad su šia KIA ENIRO galiu keliauti po Lietuvą. Tikiu, kad po kelerių metų dar labiau plėsis elektros krovimo stotelių infrastruktūra ir galėsime elektriniais automobiliais be streso keliauti po visą Europą. Norėčiau, kad sąmoningumo atsirastų daugiau ir žmonės rinktųsi vairuoti elektrinius automobilius.

– Grįžkime prie „Nida Jazz Maratonas” festivalio planų. Ar vyks festivalis 22 kartą?

– Pagyvensime – pamatysime. Jei būsim gyvi, sveiki ir leis situacija. Kaip ten sako – žmogus planuoja, o dievas juokiasi. Labai dėkoju festivalio rėmėjams –mecenatui SEB bankui, generaliniams rėmėjams – „Glimstedt“, „ERGO“, „Jurės medis“, „Blue Bridge“ ir kitiems, be kurių neturėtume galimybės tiek metų iš eilės organizuoti festivalį.

Ačiū už pokalbį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas