Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių gitaros virtuozo Reinis Jaunais albumo pristatymo koncertas gamtos apsuptyje

Gegužės 13 d. 18 val. „InTegra House“ erdvėse (Vilniaus raj.) koncertuos latvių gitaros virtuozo Reinis Jaunais suburta muzikos grupė „Reinis Young Trio“. Koncertinėje programoje Reinis pristatys savo naująjį albumą „Tumšs“ (liet. Tamsus), kuriame gausu kaleidoskopinės įvairovės – nuo miško ošimą primenančių ramių kūrinių iki greitų džiazo solo, nuo rytietiškų meditacinių kompozicijų iki roko leitmotyvų. Į koncertą atvykus su vaikais, jiems bus organizuojamas molio terapijos užsiėmimas.
„Reinis Young Trio“/K. Stikuts nuotr.
„Reinis Young Trio“/K. Stikuts nuotr.
Temos: 2 Muzika Gitara

Reinis Young dažniausiai groja instrumentinę muziką, kuri apibūdinama madingu žodžiu „indie“. Tarp savo įkvėpėjų jis vardina tokius pripažintus gitaros meistrus kaip Andy Mckee, John Butler bei Django Reinhardt.

Reinis Young sceninį vardą naudojantis kūrėjas, grojantis įvairiomis gitaros technikomis (įskaitant perkusinį, tapping bei finger-picking), jau yra išleidęs keturis albumus.

„Pastarieji du mano albumai atspindi kontrastų kupiną žmogaus gyvenimą – Gaišs (liet. Šviesus) vaizduoja gražias ir neįkainojamas akimirkas, o Tumšs (liet. Tamsus) kalba apie mūsų planetą, tampančią urbanizacijos įkaite, visuomenės savitarpio supratimą bei nesibaigiančią kovą tarp laimės ir rutinos. Galiausiai visa tai susivienija į šviesos paieškas tamsybėse“, – apie savo muziką pasakoja atlikėjas.

VIDEO: Reinis Young - Jaunais: Līksme (original)

Klausytojai kviečiami atvykti anksčiau ir pasimėgauti aplinka, pasivaišinti kava, arbata ir užkandžiais bei susipažinti su „inTegra House“ veikla ir erdvėmis. Adresas: Subartėnų km., Ežero g. 16, Vilniaus raj.

Daugiau apie „Reinis Young Trio“ galite sužinoti atlikėjo „Youtube“, „Facebook“, „Bandcamp“, „Soundcloud“ paskyrose.

Plačiau apie renginį galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas