Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos vicepremjeras įteikė apdovanojimus už nuopelnus lenkų ir lietuvių kultūrai

Vilniuje viešintis Lenkijos vicepremjeras, kultūros ir nacionalinio paveldo ministras Piotras Glinskis antradienį įteikė apdovanojimus už nuopelnus plėtojant lenkų ir lietuvių kultūrinį bendradarbiavimą, lenkų atminties vietų Lietuvoje apsaugą.
Lenkijos valstybės atkūrimo 100-mečio proga 100 porų šokis
Lenkijos vėliava / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nusipelnęs kultūrai Gloria Artis“ bronzos medaliu apdovanoti Šv. Kristupo festivalio meno direktorė Jurgita Murauskienė ir fotografijos festivalio „Kaunas Photo” direktorius Mindaugas Kavaliauskas.

J.Murauskienė apdovanojimą gavo už aktyvią lenkų muzikos sklaidą – jos pastangomis surengta per 30 muzikos projektų, kuriuose, be kitų, dalyvavo Lenkijos atlikėjai.

M.Kavaliauskas apdovanotas už lenkų fotografijos sklaidą Lietuvoje. Kaip pranešė Lenkijos institutas Vilniuje, Kauno fotografijos festivalyje jau daugiau nei 10 metų dalyvauja fotografai iš Lenkijos, o 2009 ir 2017 metais festivalis buvo skirtas lenkų fotografijos ir fotografų sklaidai.

Apdovanojimas „Nusipelnęs lenkų kultūrai“ už lenkų literatūros sklaidą skirtas leidyklos „Apostrofa“ direktorei Giedrė Kadžiulytei, už lenkų vaikų literatūros propagavimą apdovanota Vilniaus dailės akademijos leidyklos redaktorė, vaikų kūrybos studijos „Tu gali sukurti knygą“ ir „Knygų šalis“ vadovė Sigutė Chlebinskaitė.

Wojciecho Weisso muziejaus fondo valdybos pirmininkei Zofijai Weiss Nowinai Konopkai šis apdovanojimas skirtas už buvusios grafų Tiškevičių Užutrakio rezidencijos atgaivinimą, buvusiai Kultūros paveldo departamento vadovei Dianai Varnaitei – už lenkų ir lietuvių bendradarbiavimą kultūros paveldo apsaugos srityje.

Humanitarinių mokslų daktarei, istorikei Lilianai Narkowicz apdovanota už indėlį populiarinant Vilniaus krašto kultūros paveldo istoriją. Šalčininkų rajono viešosios bibliotekos vyr. bibliografė, kraštotyrininkė Krystyna Maria Slawinska apdovanota už Rūdininkų girios tautinės atminties vietų apsaugą, žinių apie Lenkijos istoriją sklaidą, indėlį sudarant Tautinės atminties vietų Lietuvoje katalogą.

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariui, Naujųjų Švenčionių lenkų kultūros namų direktoriaus pavaduotojui Waclawui Wilkojciui apdovanojimas skirtas už indėlį į Švenčionių rajono tautinės atminties vietų apsaugą, žinių apie Lenkijos istoriją sklaidą, indėlį į lenkų kultūros sklaidą.

P.Glinskis taip pat įteikė Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministro kiekvienais metais skiriamą apdovanojimą už nuopelnus kultūros paveldo apsaugai užsienyje Alicijai Klimaszewskai, visuomeninio Senųjų Rasų kapinių priežiūros komiteto garbės pirmininkei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas