Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos ir Izraelio kino kūrėjams – daugiau galimybių bendradarbiauti

Lietuvos kino kūrėjams atsiveria didesnės tarptautinio bendradarbiavimo galimybės: šiandien kultūros ministras Simonas Kairys ir Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Yossef Levy pasirašė Vyriausybių susitarimą dėl bendros abiejų šalių kino filmų gamybos, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Yossef Levy ir Simonas Kairys
Yossef Levy ir Simonas Kairys / Liudo Masio nuotr.

„Iki šiol Lietuva nėra turėjusi nė vieno bendros gamybos filmo projekto su Izraeliu. Šis abiejų šalių Vyriausybių susitarimas, aiškiai apibrėždamas tarpvalstybinį bendradarbiavimą filmų gamybos skatinimo srityje, atveria didesnes galimybes Lietuvos ir Izraelio kūrėjams, taip pat ir pritraukiant papildomą finansavimą. Visa tai leis dar labiau sustiprinti Lietuvos kino srities konkurencingumą tarptautiniu mastu“, – sako kultūros ministras S.Kairys.

Lietuvos ir Izraelio Vyriausybių susitarimas suteikia palankesnes galimybes abiejų šalių filmų gamintojams gauti valstybinį projektinį finansavimą. Taip pat šiuo sutarimu bus išplėstos bendradarbiavimo galimybės, suteiksiančios pagrindą platesniems filmų pristatymams.

„Tai puiki diena abiejų šalių filmų kūrėjams. Izraelis ir Lietuva didžiuojasi aukšta savo filmų kokybe, atveriančia langą į mūsų kultūras, tautinę bei žmogiškąją tapatybę. Labai tikimės, kad naujasis susitarimas sustiprins kūrėjų bendradarbiavimą kino srityje, kuri yra gero mūsų šalių kultūrinio dialogo dalis“, – sako Izraelio ambasadorius Lietuvoje Y.Levy.

Susitarimas su Izraeliu dėl bendros kino filmų gamybos – antrasis tokio pobūdžio susitarimas, kurį yra pasirašiusi Lietuva. Pirmasis pasirašytas su Prancūzija 2015 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas