Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNDT kviečia nakvoti teatro fojė ir laukti naujo sezono bilietų

Lietuvos nacionalinis dramos teatras birželio 8 dieną pradės bilietų į rudens spektaklius prekybą. Prieš pat prekybos pradžią LNDT kviečia į išskirtinį renginį – nakvoti Lietuvos nacionalinio dramos teatro fojė klausant kompozitoriaus Dominyko Digimo kūrinio „Ką sapnavai“ ir sapnuoti būsimąjį 85 sezoną, rašoma pranešime spaudai.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Lietuvos nacionalinis dramos teatras / Irmanto Gelūno nuotr.

Renginys, kuris prasidės 22 val. vakaro ir baigsis 6 val. ryto yra „Kultūros nakties“ programos dalis, į jį būtina registracija.

Prieš naktinį koncertą teatre vyks ir daugiau renginių, kurie skirti aptarti besibaigiantį, ryškų ir įvairių reakcijų sulaukusį stiprių pojūčių sezoną, prasidėjusį provokuojančia fraze „Neik į teatrą“.

Birželio 7 d., penktadienį, nuo 10 val. prie pagrindinio LNDT įėjimo įsikurs nepriklausoma bendruomenės radijo stotis „Radio Vilnius“ ir visą dieną tiesiogiai transliuos diskusijas apie karščiausius teatro įvykius. Programą pradės LNDT meno vadovai Kamilė Gudmonaitė, Antanas Obcarskas ir Eglė Švedkauskaitė, visos renginių programos „Sapnuojame naują sezoną“ sumanytojai.

Radijo pokalbiai tęsis iki 20 val. vakaro ir bus transliuojami ne tik internetu, bet ir tiesiai į Gedimino prospektą, todėl visi susidomėję yra kviečiami ateiti prie pagrindinio LNDT įėjimo arba į šalia įsikūrusią teatro kavinę „Nacionalinė“. Savo mintimis apie dabartinį teatrą ir spektaklius radijo eteryje dalysis režisieriai, dramaturgai, teatro kritikai ir žinomi visuomenės veikėjai, menininkai.

Vakare, po pokalbių, visi kviečiami įsilieti į „Kultūros naktį“ ir apsilankyti „Radio Vilnius“ ir „Vilniaus vandenų“ pristatomame dj nevykeles koncerte, kuris taip pat vyks prie pagrindinio LNDT įėjimo.

Po koncerto, 22 val. teatro fojė prasidės meditatyvus 8 val. trukmės koncertas „Ką sapnavai?“. Žiūrovai kviečiami atsinešti savo miegmaišius ir kilimėlius bei sapnuoti naują sezoną su ansamblių „Synaesthesis“ ir „Melos“ atliekamu kompozitoriaus Dominyko Digimo 8 valandų trukmės kūriniu, kuris buvo sukurtas LRT Klasikos užsakymu.

Norintys miegoti teatre turi užsiregistruoti čia, tačiau bus galima ir šiaip užeiti paklausyti koncerto, tam registracija nebūtina. Lankytojai, norintys tiesiog paklausyti koncerto bus įleidžiami iki vidurnakčio. Po to teatre liks tik nakvynei užsiregistravę dalyviai.

„Ateikite į teatrą. Uždarykime visi kartu 84 sezoną, užpildydami teatro fojė gyvybe ir miegu, laukdami naujų spektaklių. Kartu pasitikime ir šeštadienį, nes birželio 8-osios rytą, po nakvynės teatre, bus galima įsigyti pirmuosius bilietus į naujojo LNDT sezono spektaklius“, – sako renginio sumanytojai, LNDT meno vadovai K.Gudmonaitė, A.Obcarskas ir E.Švedkauskaitė.

Prekyba bilietais į naujo, 85 sezono spektaklius prasidės birželio 8 dieną, šeštadienį, nuo 10 val. ryto. Tądien prasidės kasmet LNDT organizuojama Vasaros akcija, kurios metu bilietus į spektaklius bus galima įsigyti su 40 proc. nuolaida, o pirmieji rudens premjerų bilietai bus parduodami už specialią kainą.

„SAPNUOJAME NAUJĄ SEZONĄ“ PROGRAMA

10:00-20:00 Tiesioginės „Radio Vilnius“ transliacijos tema „Tai eiti į teatrą ar neiti? Lietuvos teatras šiandien“ (prie pagrindinio LNDT įėjimo)

10:00-13:00 Mes jau dirbame || vedėjai: LNDT meno vadovai Kamilė Gudmonaitė, Eglė Švedkauskaitė ir Antanas Obcarskas

13:00-14:30 Ar verta buvo eiti? 84 LNDT sezonas kritikų akimis || vedėjos: teatro kritikės Ramunė Balevičiūtė ir Rimgailė Renevytė

15:00-16:30 Kas kuria spektaklio tekstą? || vedėja – Eglė Švedkauskaitė. Dalyvauja: režisierius Naubertas Jasinskas, dramaturgai Mindaugas Nastaravičius ir Birutė Kapustinskaitė.

17:00-18:30 Nauja režisierių karta Lietuvos teatre || vedėja – teatrologė Goda Dapšytė. Dalyvauja: režisieriai Mantas Jančiauskas, Adomas Juška.

18:30-20:00 Eiti į teatrą ar neiti? Teatro mitas žiūrovų akimis || vedėjas – istorikas Aurimas Švedas. Dalyvauja: Jonas Dagys, Dovilė Filmanavičiūtė, Laima Kreivytė, Aistė Stonytė.

20:30- 22:00 „Vilniaus vandenys“ ir „Radio Vilnius“ pristato: dj nevykele (LIVE) (prie centrinio LNDT įėjimo)

22:00-06:00 koncertas „Ką sapnavai?“ (LNDT fojė)

Miegokite teatre klausydami ansamblių „Synaesthesis“ ir „Melos“ atliekamo kompozitoriaus Dominyko Digimo 8 val. trukmės kūrinio „Ką sapnavai?“ (sukurto LRT Klasikos užsakymu).

Prašome atsinešti savo miegmaišius ir jogos kilimėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas