Lotynų Amerikos kultūros festivalis prasidės meksikietiškomis imtynėmis bažnyčioje

Spalio 19 d. Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje įvyks Lotynų Amerikos kultūros festivalio „In Latino“ atidarymas. Unikalioje erdvėje įsikūręs renginys visą savaitgalį kvies į nemokamas veiklas, skirtas geriau pažinti regiono gyventojų kasdienius įpročius, pomėgius, gyvenimo būdą.
Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia
Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia / Evaldo Čingos nuotr.

Meksikietiškos imtynės „Lucha libre“

Įspūdingą festivalio atidarymą bažnyčioje pradės pirmą kartą Lietuvoje vyksiantis meksikietiškų imtynių pasirodymas: metaforinėje gėrio ir blogio kovoje susirungs aktoriai Marius Čižauskas, Raimondas Klezys ir Artiom Rybakov. Performanse pinsis teatro, sporto ir ritualo elementai, netruks draminių išraiškos formų, emocijų.

Nacionaliniu mastu Meksikoje išpopuliarėjusios 1933 m. „Lucha libre“ tapo dažna vietinių gyventojų laisvalaikio forma. Imtynės įdomios tuo, jog dalyviai įsijaučia į gerojo (técnicos) arba blogojo (rudos) kovotojo vaidmenį. Viso pasirodymo metu imtynininkai dėvi kaukes, kurios padeda lengviau įsikūnyti į personažus.

„In Latino“ atidarymą tęs grupės „Los secretos de Pablo“ gyvo garso koncertas. Profesionalių muzikantų atliekami salsa, cumbia, reggae, ska standartai neabejotinai užtikrins spalvingą kelionę po paslaptinguosius pietietiškų ritmų lobynus.

Programoje – išskirtinis dėmesys šeimoms

Tris dienas truksiantis festivalis žada gausią programą: maisto degustacijos A. Savičiaus gatvėje įsikūrusiuose baruose, jaukios filmų peržiūros Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje, knygos „Meksika, mano meile“ pristatymas, diskusija apie laisvalaikį Lotynų Amerikoje. „In Latino“ kvies šeimas kartu praleisti sekmadienio popietę ir žiūrėti pieštinės animacijos šedevrą „Berniukas ir pasaulis“, po kurio vyks meno terapijos užsiėmimas vaikams ir brazilų kovos meno kapueira pamoka.Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.
PROGRAMA

SPALIO 19 d. (penktadienis)

19 val. Kulinarinė kelionė po Lotynų Ameriką A. Savičiaus gatvėje

Festivalio įžanga – vakarienė A. Savičiaus gatvėje įsikūrusiuose baruose, kurie stebins specialiu meniu, įkvėptu Lotynų Amerikos virtuvės. Užsukite į „Blusynę“, „La Storia“, „Gatvės kepėjus“, „Balzac“, „Špunką“ ar „Bromą“, sušukite arriba ir atraskite netikėtus regiono skonius.

19 val. Festivalio atidarymas: „Lucha libre“ – meksikietiškos imtynės!

Įspūdingas „In Latino“ atidarymo reginys – pirmą kartą Lietuvoje įvyksiantis meksikietiškų imtynių „Lucha libre“ pasirodymas, kartu su aktoriais Mariumi Čižausku, Raimondu Kleziu ir Artiom Rybakov. Stebėsite metaforinę gėrio ir blogio kovą, kurioje persipina teatro, sporto bei ritualo elementai.

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

20 val. „Los secretos de Pablo“ gyvo garso koncertas

Visos Lotynų Amerikos muzikos paslaptys atsiskleis grupės „Los secretos de Pablo“ gyvo garso koncerte. Skambant salsa, cumbia, bachata, reggae, ska ritmams kūnas atsipalaiduos, o galva vėdinsis tikrais ar išgalvotais prisiminimais apie meilę ir saulę Urugvajaus paplūdimiuose.

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

SPALIO 20 d. (šeštadienis)

15 val. Diskusija: El ocio ir recreación – laisvalaikis Lotynų Amerikoje

Ispanų kalboje laisvalaikį galima apibūdinti dviem žodžiais – la recreación ir el ocio. Skirtumą tarp jų gali matyti tik Lotynų Amerikos gyventojai, lietuvių kalboje abu jie reiškia tą patį. Kokias teigiamas ir neigiamas reikšmes jie kuria, ir ar galima sakyti, jog vienas yra teisingesnis už kitą?

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

16 val. Filmas „Kandelarija“

1991-ieji, Havana. 75-erių Kandelarijos ir metais vyresnio Viktoro gyvenimo rutiną nutraukia darbe rasta vaizdo kamera. Pora smalsiai eksperimentuoja, filmuojasi, atgaivina užgesusios meilės kibirkštį ir pamiršta apie įsismarkavusią Kandelarijos ligą. Vieną dieną kamera dingsta ir Viktoras išsiruošia į pavojingiausią Havanos rajoną, vildamasis surasti pavogtą daiktą ir susigrąžinti naujai atrastą laimę. (90 min., Kolumbija, ispanų kalba, lietuvių subtitrai)

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

18 val. Filmas „The Rolling Stones“ turas po Lotynų Ameriką“

Tai neįprastas kelio filmas apie rokenrolą ir grupės turą po Lotynų Ameriką. Viską turi vainikuoti istorinis koncertas Havanoje – Kubos mastais tai beprecedentis įvykis. Filme supažindinama su „The Rolling Stones“ fanais nuo Santjago iki Buenos Airių. Jiems rokenrolas – tarsi religija. Juk kadaise už tokios muzikos klausymąsi jie buvo sodinami į kalėjimą... (105 min., Jungtinė Karalystė, portugalų, ispanų, anglų kalba, lietuvių subtitrai)

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

19 val. Kulinarinė kelionė po Lotynų Ameriką A. Savičiaus gatvėje

Tęsime kulinarinę kelionę ir vakarieniausime A. Savičiaus gatvėje įsikūrusiuose baruose. Ar ragausite ceviche? O galbūt quesadilia, užsigerdami Tommy‘s Margarita?

20 val. Lotynų Amerikos vynų degustacija su gurmaniškų patiekalų rinkiniu „Mason Gastropub“

Skirsime laiko sau ir lepinsime skonio receptorius bei sielą A. Savičiaus gatvėje esančiame „Mason Gastropub“ puikiu Čilės vynu ir derančiais užkandžiais.

(renginys mokamas, registracija telefonu +370 656 99009, Savičiaus g. 3)

23 val. „In Latino“ dūzgės su Tropical Soundclash DJs

Šeštadienį užbaigs ir sekmadienį pradės – nepakartojamas vakarėlis bare „Barbados Tropical Bar“. Ištroškusius naktinių linksmybių gaivins kokybiškos „Tropical Soundclash DJs“ melodijos ir bendraminčių būrys.

(Barbados Tropical Bar, Totorių g. 1)

SPALIO 21 d. (sekmadienis)

11 val. Animacinis filmas „Berniukas ir pasaulis“

Tėtei išvykus į miestą ieškoti darbo, mažojo Kukos gyvenimas kaime apsiverčia aukštyn kojom. Norėdamas susigrąžinti prarastą šeimą berniukas leidžiasi į paieškas. Tolstant nuo saugių namų, žengiant į civilizacijos gilumą palengva plečiasi berniuko akiratis. Tai pasaka apie skirtumus tarp kaimo ir miesto, rankų ir mechaninio darbo, turtingų ir vargšų, bet svarbiausia – šio sąmyšio viduryje tarsi daina skambančias žmonių širdis ir sielas. (80 min., Brazilija, portugalų (atvirkštine eiga) kalba)

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

12.30 val. Meno terapijos dirbtuvės vaikams filmo tema

Sekmadieniai yra skirti šeimoms: pažiūrėję pieštinės animacijos juostą „Berniukas ir pasaulis“ kartu su Fausta Anulyte, Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ meno terapijos vaikams praktike, piešime kilusias mintis, jausmus, diskutuosime apie pagrindinio veikėjo patirtis.

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

13.30 val. Brazilų kovos meno kapueira pamoka vaikams

Šeimyninį sekmadienį tęsime tradicinio brazilų kovos meno, vadinamo kapueira, pamokoje. Čia susijungs šokis, akrobatika, žaidimas, kovos menas ir filosofija, o apie tai daugiau papasakos Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ kapueiros studijos vadovas Sergej Spiridonov.

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

15 val. Knygos „Meksika, mano meilė“ pristatymas

Knygos autorė Jolanta Ona Vitkutė atvyksta į Meksiką su asmenine meilės istorija. Ištekėjusi už meksikiečio, ji trokšta pažinti mylimojo gimtinę ir drauge su juo leidžiasi į kelionę po nepažintą kraštą. Nuotykiai sugula knygoje, kurią vartysime ir skaitysime pristatyme.

(Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, Savičiaus g. 15)

17 val. Kulinarinė kelionė po Lotynų Ameriką A. Savičiaus gatvėje

Gastronominę kelionę užbaigsime ir su „In Latino draugais bei bičiuliais atsisveikinsime A. Savičiaus gatvėje įsikūrusiuose baruose. Po vakarienės paskutinį kartą sušuksime arriba ir atsibučiuosime iki kito karto!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas