Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skarupskas vietoj Žaliojo tilto skulptūrų siūlo pastatyti laikinas instaliacijas

Vilniaus miesto savivaldybės socialdemokratas Marius Skarupskas tarybai trečiadienį pasiūlė svarstyti Žaliojo tilto meninių, technologinių, mokslinių ir kitų laikinų instaliacijų projektų konkurso idėją.
Žaliasis tiltas
Žaliasis tiltas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ant Žaliojo tilto siūloma organizuoti laikinas meno, technologijų ir mokslo instaliacijas, kompozicijas ir laikinus performansus. Norisi, kad būsimi projektai ir pasiūlymai būtų orientuoti į miesto ateitį ir viziją, todėl labai lauksime netradicinių ir inovatyvių sprendimų. Dar šiais metais seniausias miesto tiltas bus naujoviška iintegruotas į miesto gyvenimą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas M.Skarupskas.

Pagal siūlymą, atviri konkursai būtų skelbiami kartą per metus.

„Siūloma, kad atviruose konkursuose galėtų dalyvauti ir atskiri menininkai, ir įmonės – visi, turintys meninių, technologinių, mokslinių ir kitų instaliacijų (ekspozicijų) projektų vadybos ir ekspozicijų rengimo patirties Lietuvoje ir užsienio valstybėse, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žaliasis tiltas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žaliasis tiltas

– Priėmus sprendimą, konkursui bus prašoma pateikti meninės idėjos aprašymą, brėžinį (eskizą) ir projekto įgyvendinimo sąmatą, o projektui įgyvendinti galės būti pasirinktos pačios įvairiausios raiškos priemonės bei medžiagos, meninių projektų temą leidžiama pasirinkti laisvai. Prioritetas būtų teikiamas tiems projektams, kurie turės papildomus finansavimo šaltinius.“

Galutinį sprendimą dėl Žaliojo tilto puošybos po svarstymų komitetuose sostinės savivaldybės taryba priims kitame posėdyje.

Iki 2015-ųjų ant Žaliojo tilto stovėjo keturios 1952 metais sukurtos socialistinio realizmo idėjas atvaizduojančios skulptūros. Šiuo metu jų vietoje stovi gėlių vazonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas