Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstamas ir nekenčiamas muzikos kritikas Artiomas Troickis surengs susitikimą Vilniuje

Jį žino daug kas. Daug kas yra nuolatinis jo per „Laisvąją Europą“ transliuojamų laidų klausytojas, kai kas matė televizijos laidas su juo ar dalyvavo jo renginiuose, skaitė jo įžvalgas, nestandartinių minčių ir sarkastiško humoro kupinus straipsnius, recenzijas, esė muzikos politikos ar net tarpusavio santykių temomis. Gruodžio 22 dieną Vilniuje įvyks susitikimas su juo.
Artiomas Troickis
Artiomas Troickis

Kūrybinis vakaras ir filmo „Kritikas“ pristatymas įvyks gruodžio 22 dieną Vilniuje, salėje „White Piano Hall“. Kūrybinio vakaro programoje bus filmo pristatymas ir atsakymai į net pačius kebliausius klausimus.

Trumpai apie filmą „Kritikas“: šio filmo režisierius Andriejus Airapetovas, filme dalyvauja: Artemijus Trojickis, Borisas Grebenščikovas, Andrejus Makarevičius, Jevgenijus Chavtanas, Aleksandras Lipnickis, Vasilijus Šumovas, Andrejus Tropila, Vsevolodas Gakelis, Aleksejus Belovas, Ilja Lagutenka ir kt.

Legendinis muzikinis kritikas ir žurnalistas. Pirmasis SSSR didžėjus. Pirmojo sovietinio roko festivalio organizatorius. Pirmųjų knygų apie rokenrolą Sovietų Sąjungoje autorius. Kultinių muzikinių radijo ir televizijos laidų kūrėjas ir vedėjas. Kino aktorius, emigrantas, politikos apžvalgininkas ir disidentas. А.Trojickį vadina įvairiai. Jis jau 40 metų yra muzikos autoritetas ne tik Rusijoje, bet ir už jos ribų.

Tai ne vien pirmojo Rusijos roko kritiko filmas-biografija. Tai filmas apie 60–70–80–90-ųjų tarybinius roko muzikantus ir melomanus. Pirmosios roko grupės, pirmieji hipiai ir pankai. Pirmieji savos leidybos žurnalai, albumai ir knygos. Leningrado roko klubas ir Maskvos roko laboratorija. Žurnalas „Rovesnik“, pirmieji roko festivaliai ir televizijos laidos: „Programa A“ ir „Oblomovo kavinė“. Filmas pasakoja apie tai, kaip rokenrolo bendraamžiai augo ir keitėsi kartu su juo ir pagal rokenrolo garsus. Kaip rokenrolas tarnavo jų gyvenimo garso takeliu. Kaip su juo praeidavo visus raidos etapus.

Savo interviu A.Troickis prisipažino, kad patys sunkiausi jo gyvenimo laikai buvo 80-ųjų pradžioje, kai jis neturėjo darbo, pinigų ir ateities. Bet būtent tada jis buvo pats laimingiausias… Taip atsitiko, kad būtent tada jis kasmet atrasdavo po naują roko žvaigždę. 1979 m. Borisą Grebenščikovą, po to Maiką Naumenką, Viktorą Cojų, Žaną Aguzarovą, Petrą Mamonovą, Vasilijų Šumovą, Aleksandrą Bašlačevą. Jis rodė jiems kelią į sceną ir iš užkulisių stebėjo, kaip jie tapdavo istorija. Kas gali atnešti didesnį džiaugsmą už jausmą, kad tu pasauliui atvėrei talentą. O pasaulis, atrodo, to tik ir laukė..

Projektas „Kritikas“ – tai ne dokumentinis filmas, tai meninis projektas dokumentinio filmo pavidalu. Jis išlaiko koliažo stilistiką. Juodai-balti interviu keičiami spalvota animacija, timelapse video, video kadrais iš filmų ir televizijos laidų su A.Troickiu, jo straipsnių ištraukomis ir nuotraukomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas