Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno projektu inžinieriai kviečia architektus diskusijai

Rugsėjo 17 d. Visorių informacinių technologijų parkas pristato tarpdisciplininio meno projektą „Antenos pradanginimas“, kuriuo siekiama parodyti technologines inovacijas ir diskutuoti, kaip sumažinti vizualinę taršą. Tyrimai rodo, kad inžinerinės paskirties objektai šiandien laikomi vienais didžiausių miestų kraštovaizdžio darkytojų, užimantys trečią vietą po nelegalių grafičių ir kitų nesankcionuotų reklamos formų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Antenos pradanginimas“
„Antenos pradanginimas“ / Organizatorių nuotr.

Visorių informacinių technologijų parko bendruomenė – daugiausia techninių dalykų ekspertai, kuriantys itin tikslius, pažangius ir ne visada matomus dalykus, nori parodyti savo darbą. Telekomunikacijų antenos – ne tik būtinas ryšio statinys, bet ir diskusijų objektas, kurį galima slėpti, galima - paversti meno objektu.

„Mes, inžinieriai, galime padaryti labai daug dalykų, bet ne visada žinome, kaip tą funkcionalų dalyką apipavidalinti, kokios yra architektų, menininkų ir kitų žmonių nuomonės ir poreikiai, kaip ta inovacija turi atrodyti“ sako dr. Dalius Radis, vienas šio Inovacijų savaitės projekto partnerių (UAB „Mainsec“). „Todėl norime parodyti žmonėms, kaip galime danguje paslėpti telekomunikacijų anteną.“

„Visuomeninės paskirties objektai – viešojo transporto stotelės, požeminės perėjos, tuščios pastatų sienos – jau atiduodamos menininkų žinion, kad jie „apgyvendintų“, „įžemintų“ šias aplinką darkančias vietas. Tačiau įvairūs inžineriniai objektai – neišvengiamas didmiesčio atributas – vis dar lieka terra incognita. Šiuo meno projektu siekiu parodyti, kad ir šioje srityje galima kažką pakeisti“, - sako menininkas Vytautas Karčiauskas.

Rugsėjo 17 d. Visorių informacinių technologijų parke vyks šio projekto pristatymas plačiajai visuomenei. Bus parodyta, kaip galima dangaus fone „pradanginti“ telekomunikacijų anteną, maksimaliai sumažinant jos matomumą.

Meninę instaliaciją bus galima pamatyti savo akimis užlipus ant parko administracinio pastato stogo, nuo kurio atsiveria unikalūs vaizdai į Visorius ir Santariškes. Instaliaciją taip pat bus galima pamatyti ir iš drono skrydžio.

Vėliau bus pristatyta architektūrinė idėja paversti telekomunikacijų antenas meno objektais, vyks diskusijos apie technologijų įtaką miestų dizainui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas